意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 166|主題: 38992

大家認為男人點先算係好老公?

民房

國民生產總值:13

好老公係有咩條件?係咪一定要有情趣呢?

別墅

國民生產總值:844

Re: 大家認為男人點先算係好老公?

有責任, 顧家

伯爵府

國民生產總值:15050

Yes agree with you. Of course if he 有情趣 is good but It is not so important. The most important is he can give you safety and happy.
ameliachan 寫道:
有責任, 顧家

禁止訪問

國民生產總值:30345

大宅

國民生產總值:2918

有責任, 顧家, 錫老婆, 做家務 :mrgreen:

男爵府

國民生產總值:7195

有責任係最緊要, 情趣方面, 9成既男人o係結左婚之後都無咖啦, 大家唔好奢望有啦

大宅

國民生產總值:1382

好抽象呀, 我諗要遇到先知
睇怕我都遇唔到,
..........................哈哈哈, 因為好男人都唔hou我
:mrgreen:

伯爵府

國民生產總值:15507

2018復活節勳章 2018勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

有這兩樣己經值100分喇, 如果再多D優點已賺回Bouns.

ameliachan 寫道:
有責任, 顧家
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

子爵府

國民生產總值:13277

要顧家, 對屋企好...
我~好~幸~福~呀~

子爵府

國民生產總值:14343

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我老公同我拍拖時說過"自己吃不飽, 也會比飽我食", 我很感動, 到依家結左婚有個女, 佢仍然以我地為先, 對家也很負責, 家中大小事都由佢理, 我認為這是"好老公"的表現.

別墅

國民生產總值:1094

garytai 寫道:

絕對同意,千其唔好大男人!

大宅

國民生產總值:2290

cheuktungma 寫道:
[quote]
garytai 寫道:

絕對同意,千其唔好大男人![/quote]

剩係有責任同顧家, 已經係好男人啦, 加埋錫老婆, 就100%喇
上主是我的牧者, 我實在一無所缺
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁
還使我的心靈得到舒暢
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰和舒暢........
在我一生歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日

水晶宮

國民生產總值:64909

叻叻勳章 畀面勳章

cheuktungma 寫道:
[quote]
garytai 寫道:

絕對同意,千其唔好大男人![/quote]

公爵府

國民生產總值:25198

只要錫老婆,顧家,有責任感就係好好...好的老公

水晶宮

國民生產總值:71818

畀面勳章 環保接龍勳章

我認為一個好老公係:

我想買乜, 佢即刻買比我.
我say yes, he never say no.
d 錢任我洗.......................

haha...我都係去發下夢先 zzZZzzZZZ
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

國民生產總值:4323

我跟以前的男友, 拍拖很久了. 他喜歡用物質收買我的心..
買東西給我, 陪我外遊...可是他是不尊重女性, 不會聽我的心事, 和他的朋友聚會, 他只喜歡我不作聲. 他跟本把我當作是沒有靈魂的伴侶. ~"~

那時候, 我很沒安全感, 覺得跟他距離很遠. 只有在他送我東西的時候, 我才感到他是愛我的...我覺得很悲哀.

幸好, 都過去了.

我覺得好老公應該是:
1. 肯聽老婆的心聲, 和老婆聊天
2. 包容, 忍讓及尊重老婆, 實踐男女平等, 不會當老婆是花瓶
3. 心裡只有老婆一個, 不可花心, 或有外遇, 100%忠誠
4. 老公會主動和老婆一起做家務, 為家庭付出
5. 會為家庭而改善生活, 努力上進, 賺大錢

大宅

國民生產總值:1679

我覺得最重要唔嫖唔賭,
有責任感及顧家o
呢d 已經可以稱之為好男人o

子爵府

國民生產總值:12365

easonkinki 寫道:
只要錫老婆,顧家,有責任感就係好好...好的老公

agree

複式洋房

國民生產總值:171

還有, 要懂得感激老婆的付出 :wink:

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.