意見反饋
義工

產前產後 今日: 4|主題: 240972

懷孕初期不能飲豆漿嗎?

公爵府

國民生產總值:27838

2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

懷孕初期不能飲豆漿嗎?

有人話唔飲得豆漿, 真的嗎?
寒野黎架?
[img][/img]

大宅

國民生產總值:3197

Re: 懷孕初期不能飲豆漿嗎?

yes ah......寒野黎架!!!!
drink more milk la.......good for the baby and yourself.

別墅

國民生產總值:759

唔知會唔會系個人體質的問題,
我上一胎同今胎都飲左好多,
都冇事,人地話黃豆好有益架。

伯爵府

國民生產總值:16190

好多人都話唔好飲豆漿,因為
1. 都係涼野
2. 如果,係囝囝.好似對佢男性homous 係唔太好. (我係報紙見過報導係唔好).

公爵府

2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

係啦, 我又係諗住好有益, 點知d 人話唔好飲wor :-|
[img][/img]

公爵府

oh, 原來係涼野黎架 :-|
[img][/img]

伯爵府

國民生產總值:15053

唔係呀
我去睇醫生,都話豆漿好有益,仲有益過鮮奶,佢仲叫我飲多d 添呀 :lol: :lol:

其實人地話豆漿涼,只不過係以前d 人o既講法,依家好多醫生都叫你飲o架

洋房

國民生產總值:177

其實好睇個人體質,豆漿的確係好有益
但我睇開個中醫就叫我唔好飲,連豆腐都唔好食
仲講左好多係寒涼o既野俾我知,叫我唔好飲同食tim
為左個b.....無辦法,都要聽佢講,因我好驚會無左個b

男爵府

國民生產總值:8479

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都聽人講過唔可以飲, 我唔信飲完之後就有流血(當時有左2個月)=.=還好個bb無事, 搞到我唔敢再飲, 我飲盒裝豆奶都唔得 :-|

公爵府

oh! 咁都係忍一忍好d la
[img][/img]

複式洋房

國民生產總值:333

我頭4個月,所有同豆腐有關食物都介左,包括豆漿,豆芽菜,因為6至12週都見紅.仲有幾日係流到似m.連波菜,芥兰,通菜都介(應該話唔肯定涼定唔涼都唔食)。
之後bb stable左,四個多五個月就食番咯.

我家姐同我差不多時間生,就咩都食,都無事。其實如果身體狀況正常,就食少少都唔怕,只要唔過量就得。

[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/110360/114629.11023512.35296.jpg[/img]請click 入@charlotte 靚相1輯@

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.