親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

懷孕期去旅行

請問懷孕初期去旅行需要注意什麼呢?Thanks

別墅

Re: 懷孕期去旅行

szewan,

當我3個月時我去了日本10天. 什麼原因擇日本, 是因先進, 衛生情況ok, flight hour ok, 食物ok, 如有什麼事情醫療ok. 行程不要太緊迫&舟車勞動.

記得出發前做一次check up.

複式洋房

Actually the best months for you to go travel is between 5-6 month. Thats what my doctor suggest when I travel and I also read many book mention that. Go to see the doctor b4 your fly and let him wrote you a letter in casr any thing happen when you travel. My doctor suggest me to wear the pressure sock on the flight but I feel a bit tight about that so I just walk every half hour around the plan. Drink lots of water.

別墅

我有左2個月個陣去左韓國....
其實我唔太見議有左去旅行...
因為最大問題係玩方面....(噤當然睇下你去邊)
機動遊戲....我都係睇人玩....
我老公見我無得玩...佢又唔玩...好嘰~!!
食野又要就住...睇下有無d唔食得....
都幾煩....

我自己個人意見~
睇下你地點唸啦....haha~!!

傑傑0係2004.3.3出世~重3.33kg~!!

大宅

我有左五個月果時都去海南島,但係大住個肚,玩得唔係好盡興,不過當relax下都好架。

子爵府

我將會係農曆年去日本7天,到時應該懷有3個月了, 好擔心應付ng到, 無奈機票已出,唯有頂硬上, 希望大家比多d貼士過我,thanks

大宅

我都試過有咗3個月去旅行,當時因偷早2個月報名的優惠(農曆年時候).如果妳去日本記住著多D衫,以免著涼吾舒服.大部份玩的機動遊戲都吾好玩,浸溫泉吾浸得,生泠食物吾吃得.
帶定話梅 以上只是我個人意見,希望幫到妳

洋房

記得千祈咪攞件行李,比你老公攞,如果要搭飛機,件行李過X光帶時唔好行咁近條X光帶喎

別墅

szewan,

記得所有粗重事等妳老公做. 食方面最好choice 全熟的食物. 唔好吃生食物. 妳是自由行? 記住繁忙時間乘jr, 實在系太迫.

旅途愉快!

複式洋房

It will be fine. If anything happen remember to go to the big hospital. Shinjikui - Tokyo University hostipal. The fee is not that high. I went back to Japan when there is SAR in hong kong and the doctor ther is very nice.

Once more time better see the doctor in Hong KOng before you fly. He will give you advise.

子爵府

多謝各位的意見,真係好有用,E + 打算慢慢行下公司 , 由老公帶女去狄士尼,我就留係酒店休息 ,過返個遊閒的假期.
Thanks

首頁

尾頁

跳至