意見反饋
義工

心聲留言 今日: 0|主題: 15927

分手時, 不要問

洋房

國民生產總值:55

分手時, 不要問

Copy from other
>
> 分手時,沉默是最好的問題,最圓滿的答案。
>
> 戀愛是甜蜜的,分手是難免的。誰不是痛過幾次,哭過幾次,才找到最後的愛。分手是必經的,但有些問題不必問
1.. 不要問:為什麼要分手?
無論答案是甚麼,都是你難以接受的原因。

2.. 不要問:你有沒有愛過我?
愛過如何,未愛過又如何,總之這一刻就是不愛.

3.. 不要問:我做錯了些甚麼?
愛不是講對錯,而是講感覺。相愛是談情,不是講理,當愛的感覺已經不存在,對和 錯又可以挽回些甚麼?

4.. 不要問:我有甚麼不好?她有甚麼好?
我有甚麼比不上她? 何必逼對方,再一次侮辱你,打擊你的自信心。

5.不要問:難道你不記得我們以前快樂的日子了麼? 他/她要離開,就是因為他/她要的是現在的快樂,和將來的快樂。
6.不要問:不如我們重新來過這個哀求只會令對方覺得你更可憐、更卑微

7. 不要問:我們以後還可不可以做朋友?
這樣拖泥帶水,對方只會感到厭煩。 分手時,沉默是最好的問題,最圓滿的答案。
當我了解 不愛了.... 連回憶, 都是負荷....

別墅

國民生產總值:624

Re: 分手時, 不要問

別墅

國民生產總值:557

都有d道理 :exclaim:

伯爵府

國民生產總值:18230

好媽媽勳章

太好啦! 我細細過就已經知道這些道理, 不過無咁詳細. 我要 print 一份比我對仔女先.

別墅

國民生產總值:676

但是當分手時, 真不知道能否這樣理性, 不問這些愚蠢問題呢? ?-(

侯爵府

國民生產總值:20300

唔問分手o既原因, 就好似死得不明不白咁! 知道分手o既原因, 始終都會甘心d。

1.. 不要問:為什麼要分手?

男爵府

國民生產總值:8131

好媽媽勳章

除非唔再愛對方,否則有幾多人可做到咁冷靜?

洋房

國民生產總值:346

:lol:
開心只是一種態度, 一種睇法, 用不同的心態會有不同的效果, 朋友, 你是每事埋怨還是每事感恩? 快樂與否, 取決於你自己啦!!!

禁止訪問

國民生產總值:30345

翡翠宮

國民生產總值:76820

好媽媽勳章 畀面勳章

我做得到

禁止訪問

國民生產總值:3892

男爵府

國民生產總值:5872

絕對同意, 問黎都多餘! 仲有, 分手後連朋友都唔好做, 廢是煩, 你話我絕都係咁話。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

國民生產總值:2833

2018勳章

A good article!

禁止訪問

國民生產總值:205825

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

國民生產總值:3218

分手後沉默D,都係好..........

洋房

國民生產總值:341

真係一遍好好的文章•
但我自問係分手的果刻真係無可能做到,文章所講的不要問,我都通通問過!>.<

我亞b係12月24日出世! 佢出世重9磅9呀!所以我要開刀生! ;-) bb有個網站嫁!想知9磅9係咩身形就去睇睇啦! ;-) http://hk.geocities.com/cyb12242004/index.htm

大宅

國民生產總值:3837

Wonderful1

複式洋房

國民生產總值:300

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.