意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 0|主題: 84961

懷孕8個月,現在要有特別的食療以助生產後有更多人奶嗎?

洋房

國民生產總值:98

懷孕8個月,現在要有特別的食療以助生產後有更多人奶嗎?

如標題

男爵府

國民生產總值:7995

Re: 懷孕8個月,現在要有特別的食療以助生產後有更多人奶嗎?

-no need to take any special food
preparing for breastfeeding at this
moment, once baby's born, you
can take more soup, water, but most
important is to directly breastfed
your baby frequently

-always be relaxed and well prepared
to expect your new baby.

- see below info

[url=http://www.bfvghtc.org/html/faq1.htm]產前的準備

大宅

國民生產總值:3684

Re: 懷孕8個月,現在要有特別的食療以助生產後有更多人奶嗎?

我o個時都冇乜特別注意

大宅

國民生產總值:4221

毋須要刻意吃甚麼.
更不要刻意刺激乳房,以免子宮收縮.

複式洋房

國民生產總值:123

you can start having papaya + fish/meat soup.
remember do not eat:
- pigeon
- liver
- black peas
cheers, lyon
My Little lovely son, Carsten was born on 16 Sept 2003.

洋房

國民生產總值:98

各位BK 媽咪, 多謝你們的回應, 因為聽人說生產前可飲多d木瓜/花生魚湯以增奶量, 但我以為是產後才需要呢!

我想問下哺乳bra有鐵線的話是否真會影響乳腺呢? THX!

別墅

國民生產總值:610

唔好食木瓜呀, 會引起子宮收縮家.

男爵府

國民生產總值:7349

冇聽過生之前要先什麼增加奶量, 個陣我淨係諗著點樣好生d, 臨盤前頻頻食腐竹糖水, 仲有食好多雪糕 (其實係為食的籍口:p) 生完後上奶都順利.

生完先至飲魚湯、木瓜湯, 唔好食斷奶的食物 (乳鴿、內臟、豆鼓 etc)。 總之多飲水份, 因為身體要大量水份造母乳的.

別墅

國民生產總值:794

我臨生前兩三個星期開始飲木瓜魚湯,so far 都無引起嚴重宮縮,我朋友教我咁樣會有多d奶,我上一胎真的不夠奶,成日要補奶粉。而今次第二胎bb已一個月多d,bb暫時都夠食,係全人奶,bb仲重得好好添,出世8lbs,而家10lbs 6ozs。

17/12 3.65kg 29/12 3.73kg 20/1 4.7kg 18/2 5.67kg 23/4 7.1kg

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.