母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

請問遇著咁情況你地會點做?

我有次同老公帶BB去完街,係搭火車回途中,BB食飽飽扭眼訓,雖然我只係早晚埋身餵人奶,其餘係奶粉,但平時BB扭眼訓係食人肉奶咀訓的,請問各位遇著咁情況,會唔會就咁係車內比BB食人肉奶咀?
P.S. 我有比安撫奶咀BB,但BB唔食,係咁喊喊喊...

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

Re: 請問遇著咁情況你地會點做?

我當然會俾佢食,用餵奶披肩遮一遮就無問題啦!
BB又餓又扭眼訓,好難捱的 有時BB可能食一陣就訓著左,所以下次最好帶定餵奶披肩
My Two Princess

大宅

我都會比, 仲係有咁快得咁快! 我相信bb喊得越耐, 越多人望住你時, 你越唔夠膽餵, 係咪?
所以最好係拎定d"架生" (sling, scarf 或者自己件外套) 出街! 或者可唔可以同佢玩分散佢注意力? 有沒有比bb望下窗?

侯爵府

Pigpig & gigiso:
謝謝你們的建議,若然下次遇著,我一定比BB食,不過我無買餵奶披肩,咁我用自己外套或叫老公用包被擋著嗎?當時我有分散BB注意,不過還是不行呀!gigiso你講得好o岩,我BB越喊就越多人望住,真係到想餵時都唔敢餵,但若然對面坐著&企著的是男人,你地都會照餵嗎?

男爵府

我會。你唔望佢, 佢亦不會望你。

~fion~ 寫道:
但若然對面坐著&企著的是男人,你地都會照餵嗎?

子爵府

~fion~ 寫道:
但若然對面坐著&企著的是男人,你地都會照餵嗎?

講真, 一般正常的男人一定唔敢望, 我諗佢仲尷尬過你呀!
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

大宅

我會, 因為佢根本唔會估到。
如果真係怕比人估到尷尬的話, 你可嘗試一邊拍一邊郁, 一邊叫BB訓, 咁個個都以為你係暗BB啦!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

係男人,我都會照餵,多數男人都唔望住你
我試過坐係公園餵,有個女人,走埋黎問我做咩遮住BB個頭訓,唔好的,我話餵緊人奶,佢先至好唔好意思甘行開 :mrgreen:
不過,我覺得最重要係你自己扮到若無其事
My Two Princess

大宅

pigpig 寫道:
不過,我覺得最重要係你自己扮到若無其事

同意, 只要你都唔覺尷尬便不會覺得人地有野! :wink:

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊