論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地會比利是新到印印嗎?

我今日會去接新印印返屋企! 唸緊新年比唔比利是佢! 我同老公都會比, 但我唸緊我屋企人比唔比佢好? 佢係從未黎過HK, 我唔係太想佢初黎步到, 就無啦啦收到錢! 我屋企加埋都有8個人要比利是, 如果每人比$10, 佢都有$80(唔計我同老公)! 換轉係你地會點? 屋企人比唔比利是佢?

大宅

Re: 你地會比利是新到印印嗎?

俾!有時過年係走廊,車場遇著個成年都唔見一次既清潔嬏嬏同管理員都俾啦!俾果個開心咪得囉! :mrgreen:

大宅

Yes, why not. Once a year 啫

子爵府

2021勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我同老公會比, 但親戚朋友就隨佢地比吾比, 我就會比佢地D工人 LAW.

複式洋房

咁應該封幾多錢?

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

SUSANNA 寫道:
我同老公會比, 但親戚朋友就隨佢地比吾比, 我就會比佢地D工人 LAW.

me2

大宅

DOn't give her too much

will spoil her

大宅

$10 or $20 okay la

chiuwingma 寫道:
咁應該封幾多錢?

禁止訪問

子爵府

比$10to20.媽咪同99先可以比,仲要$10to20.親戚朋友都唔洗啦

大宅

We will give her $20. We just want to share the happiness during the Chinese New Year.

男爵府

我諗過出聲叫人唔好比,
但屋企人話我小氣, 小家 ??

嘩, 我咁多親戚, 咁佢咪好發 ?-(
你地會唔會咋第叫佢封返比你 d 細路呀 ?

首頁

尾頁

跳至