意見反饋
義工

產前產後 今日: 24|主題: 240884

痔瘡痛...慘!!!

別墅

國民生產總值:726

痔瘡痛...慘!!!

我而家36w5d, 前兩日開始有痔瘡痛, 不論坐, 行或企都痛,仲有少少血水滲出來, 好擔心唔知會否影響順產呢? 同埋這段期間有無一些改善的建議呢? 有無媽咪可以分享吓 :cry: :cry: :cry: :cry:

別墅

國民生產總值:872

Re: 痔瘡痛...慘!!!

我對上一次痛左足足2星期,你以為佢好番,但一去便便又痛又腫過。不過我依家冇事喇。因為我D便便好順。医生話D便便一定要soft。

如果真你頂唔順,医生会開D"燒腫"pill比你食,会好D架。

大宅

國民生產總值:1703

tallcake,
我駄BB時痔瘡無你禁嚴重,懐孕初期醫生已經寫紙叫我去藥房買隻天然種子黎食,每日一茶匙,嚴重則每日早晚各一茶匙,等便便軟D無禁痛,你有冇食呀?日日食蘋果啦,腸胃好D,痔瘡自然有改善:lol:

tallcake 寫道:
我而家36w5d, 前兩日開始有痔瘡痛, 不論坐, 行或企都痛,仲有少少血水滲出來, 好擔心唔知會否影響順產呢? 同埋這段期間有無一些改善的建議呢? 有無媽咪可以分享吓 :cry: :cry: :cry: :cry:
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

別墅

國民生產總值:879

你試下一日食兩個奇異果, 我的痔瘡也是這樣好的

大宅

國民生產總值:2552

我都有類似問題,不過未係咁嚴重。為左要令大便順暢,唔好積咁耐,一定要飲好多好多水,有湯飲湯,有粥食粥,都唔得既,就食生一湯匙芝麻,呢個係我睇經濟日報李華玲個專欄發現解除便秘既方法,佢話麻油都有幫助,但我只我試過食生芝麻,已經有效。另外,我上過中醫班,個導師教朝早一杯暖水加小小鹽,只要略帶鹹味就夠,呢個方法我都試過,都work架。我最近試過,肚痾後4日都去唔到,果晚臨瞓食生一湯匙芝麻,朝早一杯暖鹽水,番公司後無耐即刻去到啦。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.