自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

我今日下午約 5 點 45 分..係旺角火車站出面,見到一對大陸夫婦,佢地帶住一個約 5~6 歲既女,兩公婆同埋個細路女一齊食煙,一d 都無理過個細路女既感受..同埋我最想 xyz 佢既,就係個女人,個肚已經有成 6 個月大,我即刻想去埋佢 小佢..唔係我同事拉住我,我就一定同佢嘈左,都唔知咩人黎,大肚就唔好食煙啦,你 =叫個 1 個月大既 bb食煙....有咩分別...

別墅

大住個肚都要食煙

子爵府

醒目開學勳章

唉!成日都係街見到d帶住細路又要食煙d人架啦,其實唔只係大6人香港人都係咁

別墅

唉....講真,我見過一位元郎區就生嘅美容師,都係咁煲煙啦!咪激親自己啦樓主!

禁止訪問

畀面勳章

珍珠宮

環保接龍勳章

唔只大6人, hk人都見唔少, 最慘係d小朋友, 被迫食2手煙.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 潘高壽 於 09-8-21 20:34 發表
我今日下午約 5 點 45 分..係旺角火車站出面,見到一對大陸夫婦,佢地帶住一個約 5~6 歲既女,兩公婆同埋個細路女一齊食煙,一d 都無理過個細路女既感受..同埋我最想 xyz 佢既,就係個女人,個肚已經有成 6 個月大,我即刻 ...

雖然你既出發點係岩 ,

但你想就咁走埋去鬧佢 , 我諗都係多一事不如少一事 ,

佢分分鐘鬧返你轉頭

大陸人 "野" 唔過 mouth:

大宅

原帖由 whl 於 09-8-21 21:41 發表
唉!成日都係街見到d帶住細路又要食煙d人架啦,其實唔只係大6人香港人都係咁

我都見過幾次,真係離譜到死仲要係hk人,早幾日同老公行街見到個女人同老公一齊食煙,離譜在個女人前面揹住個BB,個BB仲要係唔夠十個月,仲要一路行一路食不特止D仲要同佢老公一齊粗口橫飛(唔似嘈交)我同老公0晒咀(因個女人唔係D靚妺、出黎玩開個種)呢D野係人都知唔好係細路面前食煙架La,我怕個BB第日D氣管有冇事,唉....逗口逗面對住BB噴!!

洋房

佢地都唔係人, 唔好為佢地勞氣la.

大宅

我都見過呢D人呀,咩住個BB係胸前食煙,難為個BB夾硬吸哂噴出嚟D=手煙,我叫我老公睇,佢直情想走去鬧鬼個女人呀,鄧個BB慘.
原帖由 常在坤 於 09-8-21 23:44 發表

我都見過幾次,真係離譜到死仲要係hk人,早幾日同老公行街見到個女人同老公一齊食煙,離譜在個女人前面揹住個BB,個BB仲要係唔夠十個月,仲要一路行一路食不特止D仲要同佢老公一齊粗口橫飛(唔似嘈交)我同老公0晒咀(因個 ...

別墅

見過唔少啦 ...... 唔只大陸夫婦!前幾日有對年輕夫妻一齊手推BB車,男的咪一路行一路扯住支煙,仲一路望住BB一路同佢玩,個BB幾精靈架!

上次係街,女人前面咩住BB(幾個月大)食住煙,我估佢係麻麻,同旁邊有個後生的男人一路傾一路食煙,2個人都不停比緊2手煙個BB食!

珍珠宮

原帖由 manman721 於 09-8-22 01:38 AM 發表
見過唔少啦 ...... 唔只大陸夫婦!前幾日有對年輕夫妻一齊手推BB車,男的咪一路行一路扯住支煙,仲一路望住BB一路同佢玩,個BB幾精靈架!

上次係街,女人前面咩住BB(幾個月大)食住煙,我估佢係麻麻,同旁邊有個後生的男人一路傾一路 ...

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 潘高壽 於 09-8-21 20:34 發表
我今日下午約 5 點 45 分..係旺角火車站出面,見到一對大陸夫婦,佢地帶住一個約 5~6 歲既女,兩公婆同埋個細路女一齊食煙,一d 都無理過個細路女既感受..同埋我最想 xyz 佢既,就係個女人,個肚已經有成 6 個月大,我即刻 ...

勞氣都冇用.

大宅

噚晚, 坐九龍站出香港站o既港鐵, 好多Disney出嚟o既一家3,4口大陸家庭. 有一家, 任由個仔手挽當吊環, 左fling右撞到周圍o既人..........又有一家, 個仔坐係到成日大聲咳, 但一d"蓋"口o既動作都冇, 成家只顧講嘢完全唔care.......

大宅

呢d PK根本唔著緊BB同小朋友既健康, 到佢BB出世有事(touch wood), 咪又喊苦喊忽上報紙搵人幫囉!!

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

知足常樂 自得其樂 苦中作樂

男爵府

4周圍都有好多呢d人,不過唔識就算啦,都唔埋得咁多啦!
細個時對面有個c9,佢日日打麻雀又食煙,但又幫人揍bb,成日係門口見到佢咩住個b,食煙打牌,心諗點解d人仲會比個b佢揍?
我姑仔.叔仔.大伯.62.99全部食煙,仲要對住d仔女食,佢地4個仔女身體都差d,成日都病,由期姑仔個仔(肥仔)一病就嘢到佢地一家10口都病埋!
我由大肚開始唔比係屋(我去99家)入面食都有成4 年,講明食親唔駛旨意我再去!今年2月姑仔話我把閉喎要就我同呀女,自始"畢生不往來",我肯咗好耐啦!
因為我c6係呀女5個月大時已介煙,同埋唔會係我地面前食煙,所以佢地先無聲出咋!

伯爵府

畀面勳章

呢d人,將會自食其果....

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我一見到呢啲情景,只覺得呢啲人唔適宜做人父母

首頁

尾頁

跳至