嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

別墅

4隻日本奶粉

各位比bb食日本奶粉既媽咪,想請問"明治"森永"雪印"和光堂
邊隻較多bb食,同食左之前既好處,同埋幾$$$$?
請比d意見呀???
thx

男爵府

Re: 4隻日本奶粉

囡囡食大仔"和光堂",西田賣$195/can,有時特價$128!之前食A+成日便秘,而家大便暢通,連胃口都好o左!(之前1日只食1餐奶,而家1日食足3-4餐!)安樂晒!

大宅

joey,
我個仔食'森永'大仔,之前食'明治'細仔,我覺得冇咁熱氣,我曾經比佢食過s26(1week),但幾日都冇廁所去,依加就日日都有,我好少係香港買,多數係日本買番黎(我姑丈係日本人),只係知道re-on訂就$178一罐,滿$1000送貨,卓悅就$188,uny$225。
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

男爵府

2020勳章

lamlam,

nice to meet you here.

My son now drinks A+ no. 2 but not so good. I want to change to Japanese brand milk powder.

Why you choose 森永? and where is re-on?

洋房

Sams 寫道:
where is re-on?

RE-ON(H.K.)CO.,LTD.,中文名稱為 弘翹(香港)有限公司
地址:香港柴灣豐業街4號志同昌工業大廈13樓F1室。
電話:3580 0525
傳真:3580 0526

click here
我係安嬰兒BB

大宅

Sams,
hello, re-on 鋪頭平時唔開,除左做特買時,佢係做網上訂貨的。我揀'心'森永'because我的日本姑丈話呢隻好,亞仔食左又ok,最緊要係味度淡左佢都好鐘意食。
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

我囡囡食明治,味道淡,似人奶,大便ok,奶粉好易溶,囡囡好鐘意..
其實4隻日本奶粉的成份都差不多,只不過牌子唔同,雪印同明治係日本係大廠,森永同和光堂就比較細D,不過和光堂就專做嬰兒用品,而且4隻之中以和光堂最平,所以係hk都幾受媽咪歡迎
其實,我覺得最重要係BB鐘意邊一隻,4隻都各有支持者
如果食開了,而又覺得無問題的話,就唔好轉來轉去
My Two Princess

禁止訪問

別墅

hi lamlam816 & Sams
多謝各位媽媽比我的意見.
我囝囝食開S26,轉了2號之後覺得多痰左,同D肉仔無之前咁實,想係BB打埋枝一歲針後幫佢轉食日本奶粉
THX

別墅

昨天上過去re-on, 只要你打電話約佢, 佢可以"就"你時間去買野, 上面都幾多野賣, 有好多係香港無既bb零食, 4隻日本奶粉都有, 和光堂$138/can, 其餘3隻$179/can, 佢話日本最多人食森永, 香港最多人食雪印.

別墅

唔該))))臭豬豬
等我係出便買一罐比囝囝試下,如果食就上去看看

大宅

delete

禁止訪問

民房

我仔仔用0左3個月,big size 36片$90,如果同winnie the pooh北較,當然winnie好用o的啦!但啊仔開始介片唔係成日用,出街同睡時才用,OK啦.

別墅

re-on有好多學習褲賣, micky好似係最平, 佢話佢個仔都係用micky, 我唔係好記得幾錢, 唔知係80定90元/40條.

民房

lamlam,

How much does '明治'細仔 and '森永'大仔 cost in Japan?

首頁

尾頁

跳至