心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

69年出生既朋友,您們好嗎

69'姊妹名單如下: -

數目---姊妹名單---出生月份---囝或囡數目(Name)---年齡----家住區域-----職業
1. specialbaby---10月---1囝 (Ernie)---3yrs7mths---Wong Tai Sin---Housewife
2. chunchunmama--11月10日--2囝(大囝Marco 5yrs & 細囝Marcus 4個半月)--屯門--全職媽媽
3. 小詹---11月21日---2囡(大囡Karen 10yrs & 細囡Natalie 14mths)--

珊瑚宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

Re: 69年出生既朋友,您們好嗎

我有一個囝囝, 負擔好大, "一個就夠晒數", 我是在職MAMA, 因為只得老公1個人做工 會夠錢使, 現在都是剛剛好. :cry:

男爵府

我也是1969年1月出世的, 我有1個囡囡, 現年4歲,我是全職媽媽, 我現在的生活環境總算過得去, 但我老公還未想生第2個呢!

大宅

Hi all pretty 69 ladies,
Sorry for not typing Chinese cos English is easier for me. I'm a busy mami with 2 kids. 1 yr and 4 yrs old.
And a working mami, too.
Hubby's working in China and has a very very very high expectation on me for taking up a wife's role, a mother's role and a professional's role.
It's really not easy to be a married working mother.
But I really love them and I'll try my best to perform my part in this life drama till the end.

複式洋房

Hi 各位,
我同我老公都係69年出世, 我有兩個仔, 一個5歲半一個4歲, 我都係要返工, 但返工都唔算好大壓力, 仔仔由工人姐姐揍, 我好好彩搵到個好工人, 佢已經做第三張contract. 我平時都好鍾意上bk. :-P :-P

大宅

Hi all.....I'm 69 年,仲未有bb呀!! ?-( ?-(
工作ok, 但個friend 想揾我去佢公司做P.A.,死啦成十幾年冇做OFFICE,心大心細!!我老公又想我生仔??? ?-( ?-抓爆晒頭 ?-(
Namaste

大宅

jod,
我地唔細啦!要生就快,過多幾年就危險好多!
我有一對孖仔,也是working mother.好在我老公對我沒有多大期望 :mrgreen:

複式洋房

69年出生既朋友,大家好,同你們打過招呼先,我就結左婚有一個仔仔三歲半,我都係要返工,不過公司不穩定已宣布就快炒人,我相信都會係其中一個,到時可能要做全職媽媽,自己湊亞仔,不過我恐怕湊唔點因佢都幾頑皮,同埋亞仔鍾意跟我老公多,有時我都攪佢唔點。

我老公都想我生多個但而家經濟唔好又隨時無工做,你話點萛!因為供近樓,所以我都心大心細,想生多個大過有伴,小朋友大過有事都有商有量,但當呢起而家既香港,今日唔知聽日事,你話我係米好多野唸,呢到滿頭白髮啦!

複式洋房

Maggie3493

你一次過生對孖仔,攪點曬唔駛煩!起碼唔駛好似我而家甘煩同苦惱。

複式洋房

一家三口

雖然你老公還未想生第2個,甘你又會唔會打算生第2個呀?

我同你應該差唔多時間生,你囡囡4歲,而我囝囝就3歲半。

複式洋房

Leomami ,12312

似乎我地 lee 度好似囝多個囡喎!

cmama,
你兩個小朋友係囝定係囡呀?

大宅

Maggie3493.....你對孖仔好CUTE wor!! 我覺得佢地好聰明又有d(古或) hehehe :mrgreen:
Namaste

複式洋房

JOD,
Maggie3493話齋要生就快,過多幾年對你同BB都唔係太好。

Good luck to all!

洋房

Hi

我9月出世,現有兩個仔仔(5歲及1歲),要返工,有時真係好累呀!

但我覺得最高難度還是要在小朋友面前保持超高EQ,就算你有多煩、多累、多冇耐性,還是要在小天使面前表現你最可親、最尊重他們的一面。

大宅

Leomami......I understand too old is not good for us
but...... talk to you at nigh la type chinese words better :mrgreen:
Namaste

民房

Hi, everybody!

So good to hear that there are so many mothers of my age.

I have got 2 boys, 6 and 4 years old, and I am a working mother. I am setting in my role as mother as well as full time employee, but I can say that it is not easy especially when the kids are still young.

大宅

too old is not good for us

事實上,即使現在生,已經是'too old'了!

生孖胎有孖胎的危險 和擔心.有得揀,我寧願分開生

複式洋房

JOD

你老公都想你生仔,你ready 好味?

別墅

Hi, 各位好, 我都係69年架,今年啱啱生咗個BB,現在5個月大,見住BB一天天長大,真係好開心,
你地講得無錯,年紀大真係會好多憂慮,但如果你本身身體不是太差,就不會有太大的問題,我大肚時,就有好多4字頭的準備生添

別墅

Hihi, 各位69年出生既媽咪你地好,
我個囝囝今年8歲,
我無做野, 做一個全職mom,
得閒大家係依度傾下計, 分享下啦,

首頁

尾頁

跳至