美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

我日日用凍水洗面...

....^o^hi....
同大家分享小小心得先...
我無論冬天or夏天都無用熱水洗面架....
因為凍水可以醒晨d啦...
同d毛孔都無咁粗大....
習慣黎架....慢慢試就得架喇....
暖水我都唔用架...因凍水可以keep往塊面有彈性...
以上係我個人意見丫...你地覺唔覺得凍水洗面好正架...

象牙宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 我日日用凍水洗面...

因為用凍水會令毛孔唔擴張,所以洗起上嚟無咁乾淨,我通常先用溫水,後用凍水 ~~

禁止訪問

侯爵府

係呀,上次係LANCxxE個sale都係o甘講,
佢話用夏天凍水溫度o黎洗面,皮膚會好好多,
之後跟佢講o甘洗面,皮膚真係好好多o架

男爵府

你地沖涼時會唔會就咁用花洒..沖塊面呀?

禁止訪問

象牙宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

多數都會,因為我洗頭個陣自然咁沖咗落塊面度 ~~

crystaltochan 寫道:
你地沖涼時會唔會就咁用花洒..沖塊面呀?

男爵府

我覺得咁樣沖好舒服,但沖涼d水溫比較熱,又驚對面部皮膚唔係咁好,你地認為呢?

象牙宮

唔係咁好,因為我自己都係咁,不過洗頭個陣無辦法避免到,所以沖完涼用凍水再洗面。

我覺得咁樣沖好舒服,但沖涼d水溫比較熱,又驚對面部皮膚唔係咁好,你地認為呢?

洋房

之前聽 ~H2O+ 個 salesgirl 話唔好用花灑直接沖塊面, 話會沖鬆o的皮膚同令o的微絲血管現喎. ?-(
請多多包涵 & 指教 :mrgreen:

大宅

睇下塊面污唔污糟,如果污糟,就會先用溫水洗面,再用凍水洗面,如果冇咁污糟,就會直接用凍水洗面。

男爵府

azure 寫道:
之前聽 ~H2O+ 個 salesgirl 話唔好用花灑直接沖塊面, 話會沖鬆o的皮膚同令o的微絲血管現喎. ?-(
唉呀..可能真係有影響,我都覺得我d皮膚好似鬆鬆地..唔結實咁.
azure唔該曬你!

大宅

[quote] azure 寫道:
唉呀..可能真係有影響,我都覺得我d皮膚好似鬆鬆地..唔結實咁. azure唔該曬你! [/quote]

我第一次做彩光時,個beauty consul.都話個面有d鬆呀!!我look 完呢個topic 后,每次after bathing 都用凍水冲吓個面
Namaste

大宅

如果可以選擇, 我會用溫水洗臉. 不過, 家貧, 老公仔唔多鐘意我開熱水爐, so 用凍水臉就算. 天氣凍至10度以下, 個d 簡直係冰水, 我都如常洗臉...那種感覺. 真係凍到震.

=.=a

洋房

crystaltochan,

You're welcome!
大家交流o下o者.
請多多包涵 & 指教 :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至