意見反饋
義工

想生BB 今日: 20|主題: 99373

梁鳯霞

別墅

國民生產總值:816

梁鳯霞

我是剛剛發現有bb的, 還未找婦科醫生正式check, 請問大家對梁醫生評價好嗎?她細心嗎?

大宅

國民生產總值:4750

好媽媽勳章

Re: 梁鳯霞

我都係睇佢,佢有好nice同好細心的,有問即答
上次小產時佢即刻寫紙比我入院,e院既e生都同我講梁e生係婦產介好有經驗同好出名的。
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

別墅

聽說梁醫生只幫媽咪開刀, 不接受順產的, 是嗎?

大宅

好媽媽勳章

我唔清楚呀,我一心都係想佢幫我開刀咋。 你可以打去問下姑娘清楚d

「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

別墅

lckyw,

Thank you, 好吧!明天打去問問, 係呢點解你會選擇開刀既?

男爵府

國民生產總值:7141

lckyw,

請問梁醫生診所係邊度呢? :lol:

別墅

LEUNG FUNG HA, BELINDA 梁鳳霞

性別︰ 女
專業資格︰ 香港大學內外全科醫學士 1981, 英國皇家婦產科醫學院院士 1987, 香港醫學專科學院院士 (婦產科) 1993, 英國皇家婦產科醫學院榮授院士 1999
註冊專科︰ 婦產科

地址︰ 九龍彌敦道100號東英大廈111A室
地區︰ 油尖旺
執業類別︰ 私人執業
診症時間︰ 星期一 ︰ 1000-1300; 1500-1800
星期二 ︰ 1000-1300
星期三 ︰ 1000-1300; 1500-1800
星期四 ︰ 1000-1300
星期五 ︰ 1000-1300; 1500-1800
星期六 ︰ 1000-1300
星期日 ︰ 1000-1300

緊急應診服務︰ 無
診金︰ 每次普通診症 $350 (包括超音波檢查)
語言或方言︰ 廣東話, 英文, 國語
醫療服務項目︰ 高解像超聲波連彩色多普勒
抽胎水
抽絨毛球
胎水檢查
婦科小手術
使用醫院︰ 香港浸信會醫院; 仁安醫院
辦公室電話︰ 2786 9888
辦公室傳真︰ 2368 3323

男爵府

國民生產總值:7141

gogOBABY

Thanks

別墅

我book左梁醫生了, 都真係幾full喎~

大宅

好媽媽勳章

我aunt 係nurse,佢叫我開刀對大人同bb都安全d,同埋我本身有哮喘,所以都係開刀為妙啦

洋房

國民生產總值:69

我睇左佢好多年啦~
佢幾好架~ 不過好難book~ 同等好耐~

別墅

lckyw,

開刀是不是要全身麻醉架?我都好怕痛, 其實我都想開刀生, 不過又怕之後唔補得同唔可以抱bb, 是不是真架?

大宅

好媽媽勳章

GOGOBABY

可以半身or全身麻醉呀,我好多朋友都係開刀,佢地都可以抱bbwor .... 不過就要等傷口埋口先開始補。可過我有個同事第一個自己生,第二個開刀,我問佢再生會用邊種,佢即答"更係開刀啦",自己生10級痛,開刀先得8級痛。佢話通常一個星期到已經唔係好痛啦。

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.