意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 31|主題: 126890

我個女今年返小學,想找人接放學和照顧,幾多錢?

民房

國民生產總值:39

我個女今年返小學,想找人接放學和照顧,幾多錢?

我個女今年返小學,想找人接放學和照顧,直至我放工為止,3點至6點,幾多錢?

男爵府

國民生產總值:6232

畀面勳章

Re: 我個女今年返小學,想找人接放學和照顧,幾多錢?

大頭wing
請問邊一區呀?

民房

國民生產總值:39

天水圍。

男爵府

國民生產總值:5916

我朋友請過都係3-6(返星期一至五),都係接個女放學同煮埋
dinner做少少家務,about$2,000-$2,300.-

複式洋房

國民生產總值:319

ireneiren,

你知唔知道你個朋友響邊度請, 有無好介紹。

ireneirene 寫道:
我朋友請過都係3-6(返星期一至五),都係接個女放學同煮埋
dinner做少少家務,about$2,000-$2,300.-

大宅

國民生產總值:3380

siub,

點解唔打去家務通問下呢..2317 4567..hehe
因為我都係甘樣搵人架.

cml123

複式洋房

國民生產總值:319

cml123,
家務通的最低工資是否$50/HR,如果以每星期5天,每天3小時計,要成$3000 一個月,都好 “溶”,我既budget大概$2000左右,主要接仔放學同煮晚飯,我見ireniren朋友請果個part-time,接個女放學同煮埋
dinner做少少家務,都係收$2000-2300,岩我budget。

男爵府

國民生產總值:5916

我朋友都係打去家務通2317 4567
一般兼職家務助理工作的時薪約為$50,月薪另議。此薪金只供僱主參考,實際薪酬需由僱主 與家務助理雙方議定。
我朋友話無最低工資呢樣嘢,係自己決定比多少都得,
$50/HR只係家務通比你一個建議,如果你想請家務助理,
只要填好表格fax或上網登記都得,仲有我個朋友同個家務助理買保險一年about$190.-

http://ldh.erb.org/employer_jor.asp

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.