意見反饋
義工

親子旅遊 今日: 327|主題: 149498

請問:到時胎兒10星期, 出了機票及酒店去吉隆坡, 去唔去好...

子爵府

國民生產總值:13876

+3金熱血

請問:到時胎兒10星期, 出了機票及酒店去吉隆坡, 去唔去好...

出了機票, 訂了酒店(1晚DEPOSIT), (雖然都係分數換番黎).如果唔去好哂, 加上農曆年假黃金假期, 心裡十五十六.

請指教.

別墅

國民生產總值:896

Re: 請問:到時胎兒10星期, 出了機票及酒店去吉隆坡, 去唔去好...

請問有什麼特別既concern? 小心d唔好太操勞就okay啦!
Blessed are the pure in heart, for they will see God.

大宅

國民生產總值:2804

Re: 請問:到時胎兒10星期, 出了機票及酒店去吉隆坡, 去唔去好...

當年我'陀'住bb時,也是用millage換了兩張日本機票.如期出發時約25週.但我也取消了(幸好補回手續費可取回millage).
是否出發真的很難說.我當時只想'唔怕一萬,至怕萬一'如果中途發生甚麼事(即使不關外遊事),我會一世後悔!
尤其是你尚未到穩定期.有甚麼事怎辦?

別墅

國民生產總值:546

It depends on yr health situation, if u are worry,
better consult the Doctor before going. I was
having 3 months pregrenant and play tennis in Thailand!

珍珠宮

國民生產總值:34767

2018勳章 畀面勳章

當年我o係聖誕節去singapore. 買哂air ticket至知有左. 問過相熟婦科醫生, 佢話ok, 只係叫我唔好咁操勞, 佢又開左d止嘔藥比我.

出發時我大約10weeks pregnant. 我o係成個行程都ok, 只係間唔中作嘔 (試過o係hotel嘔一次). 而食野方面就唔好食油膩食物, 最好自備biscuit同奶粉, cereal 等, 就算冇野岩食都有野頂肚. 仲有記住唔好食cold food/drinks就得喇.

... 點解? 因為我臨番hk時為食, o係plane度食埋dessert, 一入屋企門口已經走唔切入toilet嘔, 攪到個toilet 門口好dirty, 做餐死....

大宅

國民生產總值:1268

我同你情況差不多,當年我去韓國,人會比較累的,但樣樣都唔玩得,要小心的

子爵府

+3金熱血

多謝各位的意見.

還未確實有了的時候, 在胎兒6-8周最危險的時候, 我卻到了美洲出差了1星期. 當時異常疲倦, 我以為是時差... 回來就確實了有了胎兒.

剛剛終於嘔吐了(比大女, 這個的"晨病"已不是大差). 若不嘔吐, 我會怕胎兒沒有活力(思想怪旦吧).

我並不怕舟車勞頓使胎兒不穩, 反而是聽聞, 在飛機上, 因比陸地近太空會受到過量輻射. 因6-8周時已坐飛機28小時(來回), 恐怕要受輻射早已受了. 再來10周的8小時的輻射...... 不過, 我想多也已經多不了多少...

子爵府

國民生產總值:12757

我都將會係農曆年去日本,到時應該11-12周 , 慢慢行輕鬆d玩吧

別墅

國民生產總值:818

786,

I think you should be fine, I remember that I went to Tokyo for 1 week when I was 5- 6 weeks preg, and to Sydney for 2 weeks when I was about 10 - 12 weeks, everything turns out good.

You just to have to be relax and enjoy your holiday b4 your baby will be born arounf summer this year.

子爵府

國民生產總值:13635

我唸無問題,我o個時8week 都去

民房

國民生產總值:6

me too, i have issued the europe ticket before i knew i am pregnant!.. i will go during Easter which is my 14th week of pregnancy, do u think it is okay??

大宅

國民生產總值:3940

我想可以的, 自己小心一點,不要踫撞, 不要提重物就可以.因我在胎兒七週大時都去過英國兩星期,同行還有一個十三個月大的囡囡,不過我有父母同行,丈夫亦有幫手.
:-P

洋房

國民生產總值:234

老實講...依家唔去...有牌都唔使去...
我8-9Week時去左一次泰國(曼谷,芭堤雅),同一次布吉(趁未見肚之前影埋最後一輯三點式泳衣照),不過你千祈咪掂件重行李,行李過X光帶時要行開D,同埋要爭取多D休息時間就可以喇!

子爵府

+3金熱血

我去完吉隆坡喇!! :mrgreen: :mrgreen: 如果唔去, 以後真係後悔, 因為好好玩呢!!

大宅

國民生產總值:2650

786,
It's nice to hear that you've finished your trip happily!
我都plan緊復活節或夏天帶理兩歲幾的囡囡去KL自由行,但好似唔係太多資料...請問有冇推薦的行程/景點?

子爵府

+3金熱血

KL坊間真係好少資料. 我只係買左本39蚊既2002年既KL書. 其實KL無咩好行, 我也唔想咁頻撲, 所以一書走天涯.

我也是帶著剛三歲的囡囡去玩. 農曆年沒有甚麼東西可玩. 所以在酒店泳池游水, 飲野, 豪得很 (KL用錢很平宜).

大宅

國民生產總值:2650

收到!謝謝!
我也贊成帶

侯爵府

國民生產總值:20734

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問吉隆坡有什麼好買呀?THANKS

珍珠宮

國民生產總值:48716

講下你個行程黎聽下

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.