懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇準媽媽情願開刀都唔順產架?

如題。

複式洋房

Re: 有冇準媽媽情願開刀都唔順產架?

有, 我囉

別墅

有人陪我!哈哈!

別墅

我都係呀!

別墅

其實我好多朋友都話順產好,但係真係好驚頂唔順,又要剪下陰....

大宅

FM1218 :喂喂...又係我呀
我想順產多過開刀呀,開刀有巴呀,咁肉呀,
我諗生緊個陣,唔覺醫生剪下陰掛 ?-(

子爵府

有好多人都話唔痛,我自己就覺得少少痛啦.好似割損咗咁啫.反而係陣痛先至最攞命.不過如果比我生第二胎,我都仍然會選擇順產.

別墅

我都唔知自己可以忍到咩情道,我驚我会打老公。哈!

Almaz - 下陰会唔会冇以前咁緊架?

別墅

我都係揀開刀,最怕係順產子宮收縮痛咁耐,又怕生產時有意外,到時又話開刀。咁不如一次過開刀我覺得開完刀好好只係第一次起床時痛之後都幾好疤痕又低

複式洋房

我都係揀開刀, 我好怕痛,少少都忍唔到好鬼無用. 我下個月18号就開刀生bb宜家好緊張. 加上公司好鬼忙,晚晚ot到8/9点先走得而且夜晚條腰骨痛訓得唔好真係好辛苦 :cry: :cry: :cry:
Lilypie 2nd Birthday Ticker

子爵府

哈, 我個時直頭冇諗過要自己生添!! 未陀BB我己經諗住如果有左一定係開刀生架喇, 到有左我一野就去睇一個famous開刀既E生, BB都好合作等到開刀個日先出來!!
開刀好, 真係唔痛, 我記得最痛只係醒左要過床個一野, 之前之後都冇再痛, 反而子宮收縮仲痛!!
I support autism acceptance!

別墅

其实我都驚開完刀痛架!

Jolly - 你係人全身定係半身麻?

子爵府

FM1218 寫道:
我都唔知自己可以忍到咩情道,我驚我会打老公。哈!

Almaz - 下陰会唔会冇以前咁緊架?

同以前冇分別,你放心啦!

別墅

我想問如果開刀, 係唔係開刀前唔可以食野飲水家?

別墅

我估要囉。

複式洋房

我都係開刀ga, 因為實在頂唔順d陣痛, 改為開刀.
而且有止痛藥食, 所以同陣痛比, 都唔係好痛.

開刀前6個鐘唔可以食同飲水ga.

複式洋房

我既理由同Jolly and Tonic J 一樣, 雖然有人話過順產媽咪復原快d, 但係bb既安全同媽咪既健康梗係前者第一位拉. 同埋開刀預約有預算, 自然生突然穿水, 肚痛半夜三更先發生我會不知所措家.
我會25/1開刀, 好緊張同興奮 :lol: :-P

子爵府

FM1218,
我係全麻呀!
FM1218 寫道:
其实我都驚開完刀痛架!

Jolly - 你係人全身定係半身麻?
I support autism acceptance!

別墅

Jolly - 我都会全身麻,半身会好驚。

somay - 你記得返來分享下呀!

大宅

同Jolly一樣.開始大肚已諗住開刀生. 自己公司, 無前4weeks + 後6weeks holiday. 開刀前一個鐘重同客人傾緊野.
"過床個一野" 我記得真係好鬼痛.
現大女3歲, 現大肚, 5月尾 "開刀生"

首頁

尾頁

跳至