夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

昨晚去飲,發覺d奶奶不是穿裙褂,而係好似新娘咁穿晚禮服,唔睇真d,都唔知邊個係新娘.

我發覺而家去飲,d奶奶轉營咁,不再是穿奶奶裙褂,而係穿晚禮服 {係新娘穿個種}, 唔熟既, 離遠睇重以為係新娘, 去過兩次飲, 都係見咁情形, 重要換兩套晚禮服, 好似係d奶奶結婚咁, 你話後生著得靓, 成五,六十歲人好似差少少, 始終腰圍肥腫, 再穿呢d服裝, 件衫好似想爆咁, 唔知你地而家去飲,有無奶奶咁穿著.
雲師奶 該用戶已被刪除

Re: 昨晚去飲,發覺d奶奶不是穿裙褂,而係好似新娘咁穿晚禮服,唔睇真d,都唔知邊個係新娘.

公爵府

2020勳章

Re: 昨晚去飲,發覺d奶奶不是穿裙褂,而係好似新娘咁穿晚禮服,唔睇真d,都唔知邊個係新娘.

雲的孩子都在跳舞 寫道:
我有一次去飲比你仲誇張呀!除左奶奶外,所有女家既姐妹都著哂晚裝,完全分唔出邊個係新娘邊個係伴娘邊個係奶奶呀!我覺得果次真係奇景到不得了。而最頂癮既就係,到上菜時d侍應會一字排開播著 lemon tree 首歌手拿住d菜小動作起舞,我差d呢埋落檯底笑呀(當然我見到在場好多都忍唔住笑),後黎我才知道,原來女家果邊係好注重排場同面子(不過好明顯,注重面子同有無 taste 係兩回事呀下),所以好似做 show 咁囉!

呢個世界無奇不有呀!

haha~咁你去飲呢餐都唔會悶場Wor~
最誇張你話分唔到邊個係新娘伴娘&奶奶lo~ :lol:
不過我結婚個時當然1睇就知我係新娘,而7個姊妹都著同1set衫,個伴娘就著令一款衫,而老爺同老公係成塊餅咁1睇就知佢地係2父子,而我爸媽個晚就好誇咁著情侶裝,1個著祺袍1個著唐裝衫 :mrgreen:

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我結婚擺酒果時,我媽咪同奶奶都無穿裙褂,反而係著晚裝&祺袍...不過我就覺得無咩問題,因為佢地都較後生(同年,都係40幾),而且佢地都話想著得新潮d,唔想咁快就著到咁老.同埋我果晚有著裙褂&婚紗,都唔會有誤會ge.因為我同老公個樣仲後生d ma,好似未成年咁....一睇就知係一pair啦~

雲師奶 該用戶已被刪除

別墅

嘩哈哈,一邊播住lemon tree一邊跳舞,邊間酒樓既排場咁頂癮,笑屎我 :lol:
個次我表哥擺酒,我表嫂個媽媽都係著晚裝,set晒頭咁架,成頭金粉,我都睇到呆左 不過佢後生,身材又唔係好差,同我表嫂好似兩姐妹咁,都ok喎 可能佢都要係我表嫂嫁前keep定fit~!
我諗第時我個女結婚時我都會著晚裝,一生人冇幾可ma,雖然唔係我嫁,不過就算個女20歲嫁,我都係37歲jei,著起晚裝唔會嚇親人卦 反而三十幾歲著裙褂會好怪,總之以唔會搶個女鏡為大前提啦
過去的留不住, 未來的難預測, 守住現在,當下即是~

伯爵府

好媽媽勳章

我近期去飲幾次
也係雙方的家長也係穿晚禮服
我覺得幾靚...
我同creamsoda一樣
如果亞女20歲嫁...我才37歲
我估我會選一d好清簡的晚禮服...哈哈哈哈
到我個孫結婚...我才穿裙掛

珍珠宮

:lol: :lol: :lol: :lol:

我有一次去飲比你仲誇張呀!除左奶奶外,所有女家既姐妹都著哂晚裝,完全分唔出邊個係新娘邊個係伴娘邊個係奶奶呀!我覺得果次真係奇景到不得了。而最頂癮既就係,到上菜時d侍應會一字排開播著 lemon tree 首歌手拿住d菜小動作起舞,我差d呢埋落檯底笑呀(當然我見到在場好多都忍唔住笑),後黎我才知道,原來女家果邊係好注重排場同面子(不過好明顯,注重面子同有無 taste 係兩回事呀下),所以好似做 show 咁囉!

呢個世界無奇不有呀!

別墅

ABCD媽咪,
哈哈,係喎,點解冇諗過第時個孫結婚先著裙褂既 :lol:
我地雖然係年輕媽媽,不過都要好好保養呀
過去的留不住, 未來的難預測, 守住現在,當下即是~

大宅

奇景(lemon tree)
無法,女人都愛美,
女人都想找個合適的機會show下,只是選的時間我們就未能接受,(而且部份待嫁小姐就是以此找對象)
裙褂我都感不合時,映起身材很肥,我喜愛祺袍,但要身材好,,我可能二十年後女兒出嫁時都會穿真身/修身(可以的話)晚裝/祺袍

男爵府

我都會o係囡囡結婚時修一修身著晚禮服,除左自己結婚果次真係一生人冇乜幾可架~

別墅

呢個世界無奇不有呀!

比你講到我忍唔住開左首歌來聽,
想像緊o個場面有幾壯觀!!

男爵府

女人係貪靚架, 無分年齡既.

伯爵府

雲的孩子都在跳舞:

上菜播lemon tree真係好R頭.我上次去飲都遇到好攪笑的事~~~上乳豬時,竟然播IQ搏士,仲要重複咁唱"豬仔黎啦",嘩!!!我們成枱人勁笑勁拍手,跟住仲要燒假爆竹,我們又勁笑勁拍手,新年快樂.(梗係細細聲講啦)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

大宅

我結婚時, 奶奶換四套晚裝添, 姑仔都兩套, 我都係五套一套中式, 咁 .. 我又可以點... 事先都無單聲, 我媽咪著 shirt 咋 ....

大宅

Joan媽咪 寫道:
雲的孩子都在跳舞:

上菜播lemon tree真係好R頭.我上次去飲都遇到好攪笑的事~~~上乳豬時,竟然播IQ搏士,仲要重複咁唱"豬仔黎啦",嘩!!!我們成枱人勁笑勁拍手,跟住仲要燒假爆竹,我們又勁笑勁拍手,新年快樂.(梗係細細聲講啦)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

我以前係怡東酒店度做兼職 waitress,係斟茶斟酒斟汽水果種…上乳豬時,我真係兩首都聽過(lemon tree&IQ搏士)!不過就冇跳舞咁激!我都頂唔順想笑出黎…但又唔好意思!所以即刻走左出走廊拎汽水(d汽水放係走廊上枱),然後偷笑…
我重試過遇到上菜時竟然播 Mission Impossible!!! ?-(

其實我結婚時,d姊妹(全部都係我d表姐表妹黎)都係著晚裝… 不過唔係好跨張果d,只係普通紗裙,而且唔係我話事架…最初只係一個買左,其他人唔想一個著晚裝其餘著普通衫,所以個個都話買…而且要我俾錢…!(我有六個姊妹,每人要封返$100…) :evil: 雖然唔係好貴,佢地每條裙都係百多元,但係條氣唔順!有乜理由你地想買紗裙,又要我封利是呀?! :evil:

等待驗證會員

雲的孩子都在跳舞:

飲緊湯,結果俾妳搞到係咁笑,噴晒湯 :lol: :lol: :lol:
bk閒人

侯爵府

而家唔興著裙褂架啦!

大宅

其實都唔明D 奶奶著得咁誇張做咩主角都唔係佢 ?-( ?-( ?-(

子爵府

其實好多新奶奶同岳母都只不過40-50歲,
唔通著裙掛見人咩 ?-(
如果奶奶年紀大, 著裙掛合場合.
願主與你們同在,也與你的心靈同在!

首頁

尾頁

跳至