意見反饋
義工

產前產後 今日: 0|主題: 240752

跳至
有冇比歌BB聽?胎教。

別墅

國民生產總值:872

有冇比歌BB聽?胎教。

我成日比BB聽D兒歌,以下個兒歌web我個B好鍾意聽架!佢会係我個肚"un"下"un"下咁架!

http://howkid.com/kid/

大宅

國民生產總值:1763

Re: 有冇比歌BB聽?胎教。

FM1218 :HI~~又係我呀
等我試下先?

大宅

FM1218:eee~~我個b真係郁左幾下喎~
thc^^

別墅

草仔仔,係咪好得意呢?我個靚女B重好鍾意Twins架!

別墅

草仔仔,係咪好得意呢?我個靚女B重好鍾意Twins架!

大宅

FM1218 :頭先我聽李克勤同容祖兒個首合唱歌,佢郁得仲勁呀-,-"

大宅

FM1218:你幾歲呀???
我今年21呀

別墅

你咁細個咋!我大係10年呀!而家先生第1個。所以我拕得比你辛苦呀!

其实BB對音樂好敏感,比多D慢歌可能会乖D。哈!

大宅

FM1218:你仲有無個d英文兒歌呀?
可以比多d我嘛?
聽落又幾好聽喎 :mrgreen:
唔該晒

禁止訪問

國民生產總值:3892

大宅

國民生產總值:3489

FM1218~

好多謝你介紹既網址呀!BB聽果時真係有踢我呀!

其實我一有左就差唔多每晚都會聽住D'胎教CD'黎瞓覺(純音樂---碟名真係叫'胎教音樂'架!) 希望BB習慣聽住D柔和既音樂,性格都會'平靜'D同聰明D 而且聽講只要肚入面既BB習慣某種音樂,當佢出世後覺得好悶,好煩,好唔開心咁喊時,只要你再播番果種音樂,佢就會安靜番,唔喊架喇! 雖然唔知得唔得架呢!不過試下無妨丫! :mrgreen:

男爵府

國民生產總值:5322

更係有啦~~
我聽人講~~
咁會好d咖~~
★?我家特破7000位客人喇?☆ [/url] ..+°。照咗喇..肚入面嘅小b係女仔嚟咖..+°。

洋房

國民生產總值:149

仲有冇D好

男爵府

國民生產總值:8028

我肚入面個bb晚晚聽莫札特效應, 佢由18週就開始聽到依家28週啦。

別墅

草仔仔,等我再揾下有冇D得意兒歌先。我希望BB有童真,因我覺得而家D小朋友冇哂以前我哋D童真喇。

大宅

國民生產總值:1653

你地訓覺前聽,係咪即是開住聽黎訓覺架?怕唔怕嘈住老公訓呀?...

大宅

國民生產總值:3000

熱血勳章

我大肚時都有俾我bb聽架. 佢而家6個月啦, 唔知係咪因為咁, 所以佢唔係好扭計~
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

大宅

苡珈B媽咪:我聽一陣,跟住先訓呀

公爵府

國民生產總值:28259

fm1218,

我同你一樣咁大呀, 又係第一胎, 好多謝你呢個網, 我成日都搵唔到 d 兒歌, 想買胎教音樂又賣晒喎, 所以冇比小 b 聽呀, 呢個網岩晒.

[/url]

別墅

蝦蝦,分享下啫。我覺得D公仔畫得好得意架!純音樂太悶呢!呢D又可以唱比呀B聽吖嗎!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.