烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有情調、浪漫嘅

唔該

公爵府

有冇人有建議呀

大宅

budget? dinner? hk/kln/nt???

公爵府

budget? ----冇所謂

dinner? ---- yes

hk/kln/nt??? ----冇所謂

原帖由 (watermelon) 於 09-8-29 01:06 發表
budget? dinner? hk/kln/nt???

別墅

I like 跑馬地 Amigo, 有樂隊伴奏, waiter 好有笑容. 寧靜 but 氣氛浪漫

公爵府

thx

嘩search左好正呀

請問價格如何呀
質素點呢
有咩特別推介比我呢

唔該晒
原帖由 yungyung122 於 09-8-29 21:36 發表
I like 跑馬地 Amigo, 有樂隊伴奏, waiter 好有笑容. 寧靜 but 氣氛浪漫

別墅

各人喜好唔同,我比較鍾意海鮮。個人推介:

蜆肉周打魚湯
煎鱸魚配小蔥芥茉汁, 鮮鵝肝伴牛柳 (鵝肝好滑好軟,入口即溶)
橙酒蔬芙厘, 拿破崙蛋糕

你可以上 openrice 睇下食評作參考。價錢我覺得 reasonable

Set dinner 都唔錯嫁
http://www.amigo.com.hk/index_chef.htm

原帖由 wingogo 於 09-8-29 22:44 發表
thx

嘩search左好正呀

請問價格如何呀
質素點呢
有咩特別推介比我呢

唔該晒

男爵府

山頂-------唔記得個名, 可能係山頂餐廳, 氣氛好好, 味道一流, 環境好好..

尖沙咀--------半島 GOOD

男爵府

http://hk.video.yahoo.com/video/ ... 2%E9%A4%90%E5%BB%B3

找到了, 山頂的餐廳

公爵府

你嘅堆介要幾$$呀

set dinner又如何呢

many thx

原帖由 yungyung122 於 09-9-1 22:15 發表
各人喜好唔同,我比較鍾意海鮮。個人推介:

蜆肉周打魚湯
煎鱸魚配小蔥芥茉汁, 鮮鵝肝伴牛柳 (鵝肝好滑好軟,入口即溶)
橙酒蔬芙厘, 拿破崙蛋糕

你可以上 openrice 睇下食評作參考。價錢我覺得 reasonable

Set dinn ...

公爵府

thx
原帖由 may05g 於 09-9-1 22:31 發表
山頂-------唔記得個名, 可能係山頂餐廳, 氣氛好好, 味道一流, 環境好好..

尖沙咀--------半島 GOOD

大宅

I also want to know if any private room or less people, which location and place is better???

公爵府

仲有冇介紹呀
至緊要5好嘈
食過1次italian food
裝修燈光嘅氣氛do好正
但好多1 group group人10個8個咁
大大聲笑又拍掌又大叫
唉...........即刻冇晒氣氛

別墅

節日去山頂果d餐廳@@

大宅

我覺得D bay 幾好喎,有沙灘又可以睇到迪士尼煙花蓮!!餐廳我推介zaks,好味!!

伯爵府

開心吸收勳章 環保接龍勳章

尖東帝苑酒店裡面有間意大利餐廳Sabatini, 靜靜地, 都唔錯。
如果去那裡用餐, 我會提議你order魚, 仲有pasta, 都好味, 因為連一向嘴叼的女兒每次都會把這兩樣"剿個清光"。

公爵府

邊度來ga???
原帖由 哈比人 於 09-9-27 00:53 發表
我覺得D bay 幾好喎,有沙灘又可以睇到迪士尼煙花蓮!!餐廳我推介zaks,好味!!

複式洋房

灣仔方便你嗎?

原帖由 wingogo 於 09-9-24 00:21 發表
仲有冇介紹呀
至緊要5好嘈
食過1次italian food
裝修燈光嘅氣氛do好正
但好多1 group group人10個8個咁
大大聲笑又拍掌又大叫
唉...........即刻冇晒氣氛

禽晚同朋友去咗灣仔一間法國餐廳晚飯,都係朋友介紹,由於係新開張,同位處樓上鋪,所以人唔多,無你所講1group group 人破壞氣氛,再加上餐廳上一層有個大厦特設的空中花園,環境氣氛直頭浪漫無得頂!

不過都要考慮食品質素,由於呢間餐廳的老細,其中有兩位都係由港島香格里拉ge扒房Petrus出來發展的,其中一位係專業品酒師,另一位係Petrus二廚,所以品質有保證。

睇完個浪漫環境,食完個4道菜的法國餐,感覺很不錯。服務員d態度有非常好,簡直覺得自己個身份都好似提升咗

識咗嗰度個manager,叫Joe Wong,可以打個電話去訂位,同叫佢介紹d好菜式,到時去到唔使睇餐牌,去之前所有嘢都安排好,比到你帶去個朋友或伴侶,好有誠意ge感覺,好重視呢餐飯。我相信你去d酒店食,未必可以得到呢d Service。我哋禽晚兩人都係埋單$1200包加一連小費。

個名叫做Amuse Bouche,响灣仔軒尼詩道256號軒尼詩大廈(THE HENNESSY)22樓,不過大廈入口唔响軒尼詩道果邊,係响莊士敦道果邊。電話︰28913666
引述︰「有愛,什麼都可以講包容。」
引述︰「没有愛,什麼都不能包容。」
..................................................
事實,是否應該剛好相反呢?!

首頁

尾頁

跳至