意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 34|主題: 127234

你地工人訓邊??

男爵府

國民生產總值:9697

2018勳章 畀面勳章

你地工人訓邊??

我有考慮過第日上左公屋會請工人,但係我地一家3口多數都會畀細房,只可以間到兩間房.一間當然係我老公同我啦,一間我想留畀呀女自己一個人.但係如果請個工人返黎要佢訓SOFA床又好似好慘咁.你地會點呢??你地工人係訓邊呢??
若要人不知,唔好太低B~~~

男爵府

國民生產總值:6788

好媽媽勳章

Re: 你地工人訓邊??

我呀囡四個幾五個月,我同呀囡同老公一間房.個工人自己一間

大宅

國民生產總值:4343

shino_mok1983 寫道:
我有考慮過第日上左公屋會請工人,但係我地一家3口多數都會畀細房,只可以間到兩間房.一間當然係我老公同我啦,一間我想留畀呀女自己一個人.但係如果請個工人返黎要佢訓SOFA床又好似好慘咁.你地會點呢??你地工人係訓邊呢??

我都係住公屋,3百呎左右,工人都係瞓廳,
我有幾個朋友屋介請咗工人,都係瞓廳,
記住佢哋喺嚟打工揾錢啫....瞓邊度冇所謂 :mrgreen:
我工人都話o.k.,所以我都冇理佢. :mrgreen:
但我都會有關心佢,天氣凍都會叫佢小心啲唔好冷襯 :mrgreen:

大宅

國民生產總值:2155

shino_mok1983

我諗你請之前預先講明會好d喇

子爵府

國民生產總值:13615

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

當然有房會好些,因為一來工人都會有一些私人空間、二來您們都會方便些(家居生活),不過如果真的要工人睡廳,那麼真的要一早講明會好d啦 !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

大宅

國民生產總值:4703

Why you don't want your mail to sleep with your daughter?
愛 是 恆 久 忍 耐 、 又 有 恩 慈 . 愛 是 不 嫉 妒 . 愛 是 不 自 誇 . 不 張 狂 .  不 作 害 羞 的 事 . 不 求 自 己 的 益 處 . 不 輕 易 發 怒 . 不 計 算 人 的 惡 .  不 喜 歡 不 義 . 只 喜 歡 真 理 .  凡 事 包 容 . 凡 事 相 信 . 凡 事 盼 望 . 凡 事 忍 耐 。   愛 是 永 不 止 息 ...

侯爵府

國民生產總值:20956

好媽媽勳章

我個工人係同我個女一間房既 我間屋都好細架 最唔方便係得一個廁所 我請佢都講明佢係湊我個b 甘佢半夜要起身畏奶 所以佢同我個女一間房都應該牙

子爵府

國民生產總值:12915

我剛剛拎左公屋,就係2房o個隻!我有兩個女...我地比左間大房d女...細房就自己要...搬左d女就會訓碌架床...個工人我會買隻3摺既床比佢同我兩個女一間房...日頭就要佢摺起張床囉!
依家未搬同老爺住...個工人都係同我d女訓廳架咋...

男爵府

國民生產總值:5304

我都係住公屋, 兩房一廳果d, 我自己就安排佢同我個仔一間房, 佢瞓上格, 亞仔瞓下格, 叫佢瞓廳好似好慘, 同埋自己想睇夜d電視, 都唔係幾好, 驚會阻住佢瞓.
想問下各位住公屋既mama, 你地有無幫工人申請臨時住戶証?手續繁複嗎?可唔可以唔申請既?申請既話, 會唔會影響住公屋既資格?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.