想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好驚! 有無大緊肚嘅媽咪,5weeks嘅時候好似我咁..............

我想問吓有無d媽咪, 5weeks嘅時侯好似我咁, 我呢兩日都有少少啡黃色嘢流出嚟, 但係好少好少, 會唔會有事.....我好驚呀!請問有無媽咪可以幫到我????

大宅

Re: 好驚! 有無大緊肚嘅媽咪,5weeks嘅時候好似我咁..............

bubble,

我仲未大肚既, 但係依你既情況, 你不如睇下e生先.

minnie

男爵府

好媽媽勳章

Re: 好驚! 有無大緊肚嘅媽咪,5weeks嘅時候好似我咁..............

bubble_bb ,
我果時試過, 不過去睇政府時, 佢都唔理, 叫果有異常既痛就叫我入急症室!!

別墅

Minniechung,

唔駛擔心架, 我和你一樣有好多分秘物, 只要不是流血, 是正常的, 不過如果你還擔心, 你打電話去問問醫生, 我有時都會打電話去問問題架~

子宮頸軟化:

在懷孕一個月後,子宮頸開始變軟,腺體也有所改變,特別的是,在子宮頸內會產生很黏的黏液,把子宮頸的出口塞住以保護胎兒,等到快生產時這個「黏液的塞子」才會掉出來,並出現產兆的一種「現血」現象。

卵巢:

卵巢在懷孕後會停止排卵並產生黃體,分泌在懷孕初期維持胎兒與子宮內膜有重要功用的黃體激素,有時黃體會長得很大,直到懷孕8∼9週胎盤漸漸成熟時,就可取代卵巢黃體的功能。動物的實驗中發現,在懷孕7週以前把卵巢切除,胎兒會流產,不過在7週以後切除,就不會產生影響。

大宅

其實我巳經make咗appointment聽日see doctor, thanks you 你呀minniechung!
不過有d媽咪話係作小產, 我好驚bb有事件!!

大宅

bubble_bb 寫道:
其實我巳經make咗appointment聽日see doctor, thanks you 你呀minniechung!
不過有d媽咪話係作小產, 我好驚bb有事件!!

bubble_bb,

唔駛咁擔心, 無野既, 聽日見醫生時記住話佢知, 睇下佢有乜意見, 不過你自己都要放鬆心情, 咁先對bb好架, relaxe 同好好訓一覺啦!

首頁

尾頁

跳至