派對情報

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

生日會後記,小丑陸小姐表演出色

昨天星期日為女兒開了生日party,一共40幾人,還請了陸小姐做小丑。我約訂陸小姐1點半到,她很準時。來到之後隨即為小朋友做紋身貼紙tatto,款色都幾多,有barbie、小魔女do re me、數碼暴龍、蜘蛛俠和其他卡通人物,很受小朋友歡迎。跟着又扭氣球,陸小姐一個人已經可以handle成班小朋友,小朋友一個個排隊做,其間大人可繼續吃東西。待各人吃飽之後,陸小姐開始玩魔術,還教我女兒表演了兩個簡單魔術。陸小姐表演的魔術有變絲巾、繩子、花等,這些大家在其他party都可能看過,但陸小姐就把氣氛控制得很好,小朋友返應熱烈。最令我們讚歎的是她變了life bird及life fish給我女兒做生日禮物,我女兒非常開心有一份這樣特別的生日禮物,其他小朋友看見都爭着要。玩完魔術之後便切生日蛋糕,之後玩遊戲。陸小姐非常落力,由頭帶到落尾,她還自備了歡樂盒傘和扯大繩,個個小朋友玩到好high,還有玩幾個其他遊戲如狐狸先生幾多點、London Bridge is falling down、搓皇帝等等。陸小姐全場做足3小時,但我只包了她做2小時,過時她都沒有加收費用。總之,大人和小朋友都能盡興。臨走還為小朋友扭多一次氣球,她扭的汽氣球款式很特別,有雨傘、花朵、熊仔、米奇老鼠等,氣球顏色七彩,其他家長都讚她。

回想幾個星期前,我剛剛請了陸小姐做表演就看見Hellokittylover在bk網上中傷陸小姐,我初時都很擔心,好彩後來其他bk家長出來為陸小姐澄清,所以我才有信心用她。事實證明有些行家妒忌她多生意,所以做出巫蔑的事,但又不想想自己的服務可否如陸小姐一樣。我相信如果服務好,一定有口碑,不用自己在這裏大吹大雷。

民房

Re: 生日會後記,小丑陸小姐表演出色

嘩 ! 嘩!
好高招嘅自我宣傳方法呀
扮用其他會員聘用自己,再扮寫評語來博取其他會員好感認同,話就話借他人把口(手)來幫自己澄清、申冤,實則咪又係幫自己宣傳。
陸小姐呀,如果你真係咁多生意,不如係度直接名正言順買個廣告位大賣廣告啦,唔駛其他會員再問依個,再問果個攞你電話咁麻煩啦。

洋房

我都有讚過陸小姐。係咪同kristymummy, Vaseline, IngridMaMa一齊做左車路士之後被人誣蔑的陸小姐或陸小姐的丈夫。我地係婦孺,但唔係白癡。記得陸小姐話唔鍾意將表演細節同第一次接觸d人講,免得行家攞底。所以好心將表演細節介紹出來的sisimama唔會係陸小姐。近來陸小姐咁有名,要多得這位藏頭藏尾攪事者-conroy先生。你百密一疏。極力推薦你的所謂普通媽咪dorismam的私人資訊同你網站連結。手段同hellkitt-lover一 樣。本來想給你畄一綫。人結人緣,可能有的人唔介意你做得怎樣。但現在你一而再,再而三地誣蔑人是可忍熟不可忍。壞心腸的小丑相信冇人會請。害人終害己。我地婦孺唔係白痴,亦唔怕流氓。

洋房

再講下爲什麼會覺得hellokitt-lover和dorismam是同一人。同係一做會員就話自己是媽咪,請過某某人,所唔同的是一個極力sall自己,一個極極力誣蔑人。車路士陸小姐、sisimammy有得罪你咩?世界咁大,爲唛唔可各做各而去害人。BK的本意是分享唔係誣蔑人。你咁做只會黑人噌。

複式洋房

其實各位BK的真正家長不用再與那些人爭拗,我們雖然被人稱呼做「無知婦嬬」,但不是蠢人。大家如果一直都有看BK網的,都會分辦得出。我發表這篇文章並不是要 sell 陸小姐,只因有很多媽咪曾經PM給我,要我分享生日會實況,所以我才在這裏與大家分享。各位媽咪信與不信,就由她們自己決定吧!
還有一事要提,可能其他媽咪都有相同情況。記得當初在BK網看見車路士介紹陸小姐時,我因為即將要為女兒開生日會,所以在網上叫車路士PM陸小姐的電話給我。車路士可能事忙,還來不及PM給我,但立即已經收到有Dorismum、ClownTeam等的PM,都是介紹同一間公司叫做Magic甚麽的(全名我不便在這裏寫出來,以免被人攻擊),還有那間公司的網址。

我們一眾被人稱呼為「婦嬬」的媽咪,只不過看不過眼才站出來說句公道說話。對於那些無品的是非者,大家可以不必理會,我相信各位BK的真正媽咪自會分辦。

民房

To : yuyucat and sisimummy

首先我要澄清我同Conroy並無任何關係,我介紹佢俾其他會員,都係出自一片好心幫人。我之前都同你講過,我只不過都係一位普通嘅打工仔媽咪,有老公有仔仔。我誠意介紹Conroy哥哥,是因為我曾經請過佢嚟我仔仔嘅生日會做表演,我之前都請過其他小丑魔術師,但係我同我先生都係覺得Conroy做得最好,有心思又識氹小朋友開心,幫仔女搞生日會,無非都係想佢哋開心啫。我一心本住有好嘢同其他會員分享吓,所以用PM介紹佢俾其他會員知道啫,點知你哋越講越複雜仲拖埋佢落水。至於個網站連結,是我幫佢做連結的,就係咁多,幫人又有什麼唔啱呢,我唔想好心做壞事,越描越黑,希望你哋唔好錯怪好人。

複式洋房

ClownTeam,

我始終有一點想唔通?都已經話晒比人知自己都係做呢行,是否應該想下怎樣去sale自己,請問你為咩總係要唱人地呢?如果你有本是係bk搵到生意後又有人唱好你咪唔優做囉!

首頁

尾頁

跳至