意見反饋
義工

嬰兒食譜 今日: 0|主題: 27061

請問燕窩粥點煲呀?

複式洋房

國民生產總值:430

請問燕窩粥點煲呀?

請問燕窩粥點煲呀?買邊隻燕窩?成個過程係點呀?

別墅

國民生產總值:660

Re: 請問燕窩粥點煲呀?

你個bb幾大呀? 通常都係買燕碎或燕條, 燕盞bb食唔到架, 仲有唔好買洞燕, 要買屋燕. 用暖水浸佢, (浸幾耐就要睇你買咩燕窩喇), 去毛, 加水燉, (燉既時間亦睇下你買咩燕窩), 煲好粥仔就加d落去.

複式洋房

國民生產總值:430

臭豬豬,

我bb16個月大呀, 乜野叫洞燕同屋燕呀. ?-(

別墅

國民生產總值:752

點解燕盞bb食唔到??

別墅

燕盞一絲絲, 厚身, 如果bb細個會食唔到架, bb亦都唔需要食燕盞, 其實所有燕窩的營養都係差唔多, 只不過係好睇d.

洞燕即係天然既燕窩, d燕子在山坡度築巢, 果d燕窩既礦物質會多d, 亦會難消化d.

大宅

國民生產總值:1134

臭豬豬,

想問吓我bb8個幾月可以食燕窩粥嗎 ?
一女一仔萬事足笑看人生無求欲 :-P  :-P  :-P

別墅

我個女都係差唔多9個月開始食, 但你要留意下, bb腸胃唔好, 燕窩始終係補品, 如果食左之後bb無胃口或舌頭有苔, 就唔好比佢食住, 一定要煲d開奶茶比佢消左d漬滯先可再食.

大宅

國民生產總值:1134

THANK YOU [email protected]!
一女一仔萬事足笑看人生無求欲 :-P  :-P  :-P

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.