論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

累我個仔縫了4針,工人隔了兩日先識同我哋道歉

在星期五,我個囝囝不小心跌到,弄傷了頭部,需要到醫院縫了4針,在這件事上我好唔開心的係工人竟然唔知道囝囝怎樣弄傷,撞到邊都會唔知,(即係話佢無好好看管我個仔,我囝囝得二歲幾咋),還將責任推在我丈夫身上,(但當時我丈夫係房裡,而仔仔是在廁所弄傷的)一路都無同我哋講一句對唔住,我們非常嬲。

隔了兩日即星期日,佢放假返來,突然由廚房走出來,喊晒咁同我地講對唔住,以後會好好看住我個仔,我表面上就原諒佢,但其實我係個心係一定唔會原諒佢,我個囝囝一世都會有一條3cm的疤痕係額頭到,你哋話心唔心痛呀!

我好想即刻炒佢,但我唔炒得佢,因為我搵唔切工人,而佢六月又完約,咁就諗住忍佢多幾個月,一定唔同佢續約。

但係這幾日,我一見到佢我就好憎佢,你哋話我可以怎樣做。

:evil: :evil:

別墅

Re: 累我個仔綘了4針,工人隔了兩日先識同我哋道歉

快D叫佢寫認錯書, 好有用架! 用黎保障自己

複式洋房

Re: 累我個仔縫了4針,工人隔了兩日先識同我哋道歉

一定要出warning letter(最少也要認錯信,承認疏忽照顧&小朋友受傷詳情).
連驗傷醫療報告、工人簽了的糧單放假紙,收好在公司(防被偷)。

千萬不要讓她知您不續約

越近約滿,越危險。保障自已,做好準備
以免她約滿還誣告您,玩野博你和解屈您錢

大宅

請問你個印 or bun, 我現正請緊工人, 好驚云到你o個個呀 :-( :-(

複式洋房

過客,

佢係印印,佢話現家找緊工,個agency係元朗,我同了佢講唔續約,做到6月18日就走得!如果你也是在元朗找的話,我pm佢的資料給你!

首頁

尾頁

跳至