產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB呢兩日踢少左...

琴日bb冇咩點踢過我,我只係感到有2-3次好輕微架踢,今日都係感到2次,不過比琴日大力左少少,點算好,我好驚而家

大宅

Re: BB呢兩日踢少左...

The doctor said that the baby should move at least 10 times a day. So I suggest you go to the doctor to check up.

複式洋房

醫生話不足10次要去急症室的,可能bb唔夠氣"頭"

侯爵府

快d去check下啦...

複式洋房

我好唔想入院,如果我一去急政睇.我唸100%要住院.......

大宅

cara,
不用太擔心, 保持冷靜。但我建議立即去睇醫生或急症室, check check 會安心d.

侯爵府

畀面勳章

我28週個時都覺得bb踢我踢少左,咁我即刻入院啦,去到醫院醫生幫我聽bb心跳同埋照超聲波,跟住同我講bb冇事,問我想返屋企定留院,我梗係返屋企啦.

我諗你都係快d去醫院好d,就算如果真係有咩問題都可以盡早解決吖,我聽姑娘講其實大多數都冇事架,興其坐係到擔心,不過去醫院檢查下啦~~

複式洋房

剛剛去完法國睇左醫生啦,劉醫生話個bb冇事只係懶左d咁喎,
真係比個臭b嚇死.....

侯爵府

畀面勳章

咁咪好囉,放心哂啦~~ :mrgreen:

複式洋房

真係好了

大宅

Cara :咁攪野,懶左D?KAKAK

複式洋房

草仔仔,米係囉,果日我真係驚到想哭呀........比個衰b嚇死呀

大宅

Cara:咁我有時個B,踢小左我,咁係唔係都係懶呀?
有時都幾驚架,都唔知到佢有無郁呀?

複式洋房

草仔仔,果日係醫生到照果時,好明顯見到bb郁架但我一d都感覺唔到,醫生話佢太細力喎,醫生又叫我唔好唸得太多喎,其實我可能真係緊張左,可能第一胎啦.......

大宅

Cara:咁你唔好諗咁多喇,休息多D喇

首頁

尾頁

跳至