意見反饋
義工

產前產後 今日: 7|主題: 240881

喉痛呀...有否秘方不用食藥呢?

洋房

國民生產總值:56

喉痛呀...有否秘方不用食藥呢?

請問有沒有方法不用食药呢?? 有孕三個月所以唔想食药
但今日喉部好痛...可能起感冒呀!點算好??
Thanks!!

大宅

國民生產總值:1081

Re: 喉痛呀...有否秘方不用食藥呢?

薰衣草,

it's better to see your doctor ar... i also had cold & saw my doctor last week... don't worry, he'll give u medicine that won't harm your bb...

also, drink more water... & hot lemon water la...
take care!!!

大宅

國民生產總值:1464

最好當然係飲多o的水啦!總之就係o甘飲啦!千祈唔好食喉糖呀!因為一食呢?就會引起咳o家啦!

大宅

國民生產總值:3868

試下鹹甘枯+熱水 OR 密糖 + LEMON + 熱水.
IF NOT OK, 睇DOCTOR.
記得同 DOCTOR 講你現有孕三個月. 因用药
不同的.

洋房

Thanks You!! 咁多位,我會飲多D水或lemom water.

大宅

國民生產總值:3868

薰衣草,
be care of your body. you still have very long way to go, now you just have 3months.

子爵府

國民生產總值:11147

2018勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

最好去睇醫生.

大宅

國民生產總值:2552

用勁鹹既鹽水漱喉嚨,千期唔好飲左d鹽水,而漱喉嚨時要有ka lor ka lor既聲,顯示d鹽水係喉嚨入面打轉,漱完鹽水唔好飲清水,等d鹽水留係喉嚨入面殺菌。一見喉痛喉乾就漱,夜晚喉痛喉乾瞓唔著都漱。

洋房

多謝各位的回應,我前日去看醫生了,但醫生不肯開药,只說多喝開水和橙,建議我小B太細,不要食药。
但這兩天咳得好勁,考慮明天轉睇第二個醫生......
希望快些好,好擔心會影响BB呀!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.