意見反饋
義工

產前產後 今日: 0|主題: 240758

在懷孕早期, 經常出現發冷情況, 正常嗎?

大宅

國民生產總值:1536

在懷孕早期, 經常出現發冷情況, 正常嗎?

我懷孕六weeks, 經常出現發冷情況, 晚上最多, 探熱常常維持99度, 我同過我婦科醫生講過, 但佢覺得唔係有問題, 只係提醒我千期唔好發燒, 有唔舒服, 食醫院開既panadol就得, 我自己有D擔心, 我有我大女時, 完全無呢D唔舒服, 請問有無媽咪都試過, 知唔知原因係咩??

大宅

國民生產總值:2310

Re: 在懷孕早期, 經常出現發冷情況, 正常嗎?

我剛剛有咗時都有你的情況,個人好虛咁,而且會突然一陣冷,個陣大熱天時比風扇吹一吹都好辛苦,後來就無事啦!唔駛擔心

別墅

國民生產總值:872

我都係頭幾個月好怕凍,正常架!

大宅

國民生產總值:2552

我都係咁,早期凍到騰騰震,好早要著樽領衫,醫生話正常,因為而家d血要比兩個人用,開頭既時候係唔多夠架啦,所以特別見凍。等到後期就會好番,因為懷孕期間身體會做多一d血,準備第日生產時流失既。

大宅

多謝各位意見 !!

子爵府

國民生產總值:12757

我都係怕凍, 後來燉左幾次雞食就暖返晒, 另外可能近排天氣暖返d呢

別墅

國民生產總值:632

我有左7weeks,好怕凍。 蓋兩張被先好d。半夜又要上toilet, 有時未必可以即刻訓得翻。好彩,依家在家安胎。如果要返工就唔知點算。

大宅

dk486,

我又係晚晚都要起身去toilet, 仲係多數四點鐘, 差不多每晚都要等成個鐘先訓得翻。

禁止訪問

國民生產總值:2980

男爵府

國民生產總值:5693

育兒性格勳章

我果時又係,剛有左果時,天氣開始暖番,不過我都要著冷衫.... D人當我怪物咁睇,直到四個月先好番d,可能果時都係夏天喇,就冇咁怕凍,不過都要著長袖,我情願熱好過冷親呀...

別墅

國民生產總值:632

我個中醫話係正常現象

大宅

請各媽咪不要輕視發冷情況, 因為我已不幸小產了, 詳細情況我也不想多提, 但只想各準媽咪保重身體, 生個肥肥白白健健康康的BB。

禁止訪問

國民生產總值:10761

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.