意見反饋
義工

產前產後 今日: 2|主題: 240758

算唔算穿水? 我好驚呀!

複式洋房

國民生產總值:245

算唔算穿水? 我好驚呀!

我好驚呀! 頭先我企起度洗碗, 突然肚痛, 然後有小便賴出黎, 立即去廁所痾, 我一面痾一面可以用會陰控制到, 咁算唔算穿水? 而家無嘢, 咁有冇事?

伯爵府

國民生產總值:18962

Re: 算唔算穿水? 我好驚呀!

妳幾多週呀???
同埋妳依家仲有冇水流出黎呀???
穿水係不停有水慢慢滲出黎架~~
take care~~

民房

國民生產總值:55

hi somay,

你可能有D失禁, 我都會, BB個頭低, 頂住個膀胱. 我上次生穿水, 訓訓吓覺, 覺得卟一聲, 有水流出, 去洗水間等佢流灑出嚟, 先去醫院, 控制唔到自己流出嚟同不是小便嗰到出, 而於陰道出.
你現FEEL 唔FEEL 到亞b 踢你呀?????

複式洋房

thanks 兩位,
我啱啱都feel都bb踢我, 我而家唔覺得有嘢流出黎, 我現在都覺得可以忍到(即係用會陰hold住), 我聽日25/1就入院開刀, 我現在連廁所都唔敢去

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

somay:唔駛咁擔心啦...祝你生個肥肥白白既bb...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

我之前post過我的經歷, 本來約咗醫生25/1 7:00pm.剖腹生產, 點知24/1約4:00p.m.喺廚房洗碗, 突然肚痛一痛, 跟住好似賴尿, 我入廁所痾, 我已經覺得有d唔對路, 但係心諗唔會咁橋掛? 我覺得用會陰可以hold住, 約5:00p.m.我老公返來, 我話俾佢聽, 打政府醫院係錄音幫我唔到, 打私家醫生, 姑娘叫我立即入院, 我再去廁所一次, 今次尿中帶血, 我已經驚到死, 再去多一次廁所, 今次嗰d直情係羊水, 我老公call 的士, 飛去養和辦手續係6:00p.m., 然後等醫生來剖腹生產, 阿女足足早咗24小時出生 :lol:

大宅

國民生產總值:1897

eojj:

你果時有冇call白車呀?

該用戶已被刪除

複式洋房

國民生產總值:226

弊啦, 咁點樣分係漏尿定係穿水呢? 我驚我到時唔識分呀, 我仲有兩個禮拜就生啦.

別墅

國民生產總值:775

茵茵 寫道:
我都係穿水先,訓訓下pop 一聲穿左,大量羊水流出
我就好sure自己穿水,雖然只係36weeks,
跟住call 私家醫生,咁佢叫我沖涼洗頭叫的士入院
如果再有野流出,多數係穿水.
我穿左之後係要用M 巾,1個鍾到後見紅

你好犀利呀~
我果陣都係穿水先.... 去去下尿尿突然穿水..... 跟住搭的士入院.... 不過一路都冇見紅..... 等o左廿個鐘bb 先出世呀~

別墅

國民生產總值:775

穿水o既流量好多o家~ 仲多過m o既流量幾倍.....當然穿水係冇顏色... :mrgreen:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.