意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 126|主題: 126908

印尼是否改制度?

複式洋房

國民生產總值:200

印尼是否改制度?

我新請工人,visa已經出咗3/01/05,但到今日個工人都仲未到,出visa嗰日,個agent話visa出咗兩個星期內會到,e+都3個星期都未到,agent話印尼政府改咗制度,check得好緊,我都唔知check乜 ?-( 有無工人遲過我個工人出visa已經到咗呢?定係個agent之前呃我?

大宅

國民生產總值:3977

Re: 印尼是否改制度?

gobby

照我所知印尼個邊只需7個工作天就搞點.
只是香港批VISA要2個月之嗎

大宅

國民生產總值:4262

gobby,

我個工人今個月10日批了visa,因book位問題19日到了,如不是機位的話agent話批了visa果個星期已可到,不過我果個係賓唔知有無分別呢

複式洋房

國民生產總值:457

我妹妹個bun bun visa 今日取了,下午agent confirm

男爵府

國民生產總值:6544

香港一般要 3 星期做批核,
唔使兩個月咁耐.

其實要睇個工人本身申請左 passport 未啫

男爵府

國民生產總值:6861

照我所知, 印尼方面新官上任, 對出境女傭將會經過多次測驗, eg.. 女傭工作知識, 女傭心理狀況等... 如通過測驗, 才可出境, 不過好似係1 月中後才實行, 不知是否影響到之前已批出 visa 之工人.

複式洋房

國民生產總值:252

我個印印同你咁上下時間批visa, 之前個agent 又係咁同我講話印尼政府唔知要收d咩稅, 本來話十七號到, 最返要21號先到, 你打去吹下個agent 啦, 我都係咁日日吹佢渣.
gobby 寫道:
我新請工人,visa已經出咗3/01/05,但到今日個工人都仲未到,出visa嗰日,個agent話visa出咗兩個星期內會到,e+都3個星期都未到,agent話印尼政府改咗制度,check得好緊,我都唔知check乜 ?-( 有無工人遲過我個工人出visa已經到咗呢?定係個agent之前呃我?

複式洋房

你個印印係幾時出visa?

AK媽咪 寫道:
我個印印同你咁上下時間批visa, 之前個agent 又係咁同我講話印尼政府唔知要收d咩稅, 本來話十七號到, 最返要21號先到, 你打去吹下個agent 啦, 我都係咁日日吹佢渣.
[quote]
gobby 寫道:
[/quote]

大宅

國民生產總值:2047

我個工人又係今個月10日批了visa,現在都未到,agent 話未confirm 機位???

複式洋房

gooby :

入境署個主任7號打比我話個印印批左個visa
gobby 寫道:
你個印印係幾時出visa?

[quote]
AK媽咪 寫道:
[quote]
gobby 寫道:
[/quote][/quote]

複式洋房

你知道個工人幾時到請post出來!THX
Iris 寫道:
我個工人又係今個月10日批了visa,現在都未到,agent 話未confirm 機位???

複式洋房

AK媽咪 Iris,
你哋係邊間agency?

大宅

國民生產總值:2047

I can pick up my maid tomorrow. (A1 maid, I think their service is OK)

複式洋房

個AGENCY 响太子, 唔出名, 係朋友介紹, 都算OK

複式洋房

國民生產總值:124

全港有印尼領事館批准經營印尼女傭公司名單

http://www.appih.com/web/chi/contactus.jsp

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.