母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

食奶食得好密

我仔佢有時半個~一個鐘就o咸要食,
其實總之佢一o咸我就比個安撫奶咀佢,
佢一定會收聲.
不過咁樣會唔會搞到佢腸胃唔好架?
因為呢頭仲未消化個頭佢又要食啦!
(我媽見我餵得咁密&b仔嘔奶,佢就話我咁樣搞到佢消化不良)

別墅

Re: 食奶食得好密

easonkinki,

why you give bb 安撫奶咀?

there are so many reasons for a baby crying? is your son enter 大食期...

for my daughter, she'd behave bad or sometimes not a good temper as she enter 大食期 ka...

so, try to understand the reasons behind and you'd know what to do...
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;53/st/20040521/n/Chloe/k/023c/age.png
該用戶已被刪除

公爵府

係呀佢一O咸我就比我個之之佢啜,
佢就會立刻收聲,
不過佢食得咁密怕唔怕佢消化不良呀!
佢就黎滿月但一日都仲有幾多NGNG

珍珠宮

easonkinki:
你BB係咪每次食o既時間唔夠呀,姑娘話初生bb起碼食45分鐘,每邊要啜半小時先飽嫁,因為頭15分鐘果d多數水份多d,過後先係奶(營養),就算佢食食下訓左都要搞醒佢嫁,我果時都算順利出左院佢已經3個鐘食一次,到一個月到食半個鐘就飽,每次食一邊就得。
該用戶已被刪除

公爵府

而家佢都係每次食一邊,不過佢食3個字倒就同我訓,
有時食食下唔食但又唔係訓WOR~
不過隊埋佢佢又吐返出黎,死都唔肯食,之後放底佢就O咸,
抱返就即刻食,你話我個仔係咪麻煩呀

首頁

尾頁

跳至