意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 4|主題: 84896

朋友有

大宅

國民生產總值:1863

醒目開學勳章

朋友有

佢見到我餵人奶話係唔係好
該用戶已被刪除

Re: 朋友有

大宅

國民生產總值:2301

catfishhome,
我以前都係食煙o既, 都係有左8個月先至真正戒到, 因為我知道我真係唔可以再係咁, 無次食完支煙都會好內疚, 好怕個bb出世會有問題, 好彩呀仔出世無事咋, 唔係真係後悔一世架!! 我未生之前都係諗住餵人奶, 如果我食煙bb都會食埋一份架, 所以我生完都無再食lu...你同你朋友講, 唔食煙真係好好架, 我o既身體真係好左好多, 又比以前長氣d喎!!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

國民生產總值:4533

不論你朋友餵母乳與否,有bb都唔應該食煙囉!

就算唔係bb面前食,身上既煙味俾bb聞到都唔好啦!!

因為食煙而放棄餵母乳.......你朋友好年輕架?你叫佢依家唔好再食喇!

大宅

國民生產總值:4221

餵母乳是母親吃甚麼,BB就吃甚麼.
所以如果你朋友不打算戒煙,就不要餵母乳了.
即使不吃母乳,BB都不斷吸二手煙.

勸勸你的朋友吧!
要是真的為BB好.就不能抽煙.

母愛之所以偉大,就是母親會為了孩子的好處,而付出無比的勇氣和動力,去改變連自己都以為不可能的事.

別墅

國民生產總值:678

mwhcandy 寫道:
我以前都係食煙o既, 都係有左8個月先至真正戒到, 因為我知道我真係唔可以再係咁, 無次食完支煙都會好內疚, 好怕個bb出世會有問題, 好彩呀仔出世無事咋, 唔係真係後悔一世架!! 我未生之前都係諗住餵人奶, 如果我食煙bb都會食埋一份架, 所以我生完都無再食lu...你同你朋友講, 唔食煙真係好好架, 我o既身體真係好左好多, 又比以前長氣d喎!!

我同mwhcandy一模一樣!我都係34week之後先無食煙,家陣keep住餵人奶,有時見到人食煙都好想食架,但為左個女無辦法啦!!!鬼叫做人阿媽,又生得個女出唻咩!頂硬上啦~~~
(我以前都一日食包幾煙架!!!)

大宅

國民生產總值:1863

醒目開學勳章

佢而家都成25架啦 唔細架啦 不過佢好鬼大煙引 又粗口等等 睇佢就為
該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:4533

唔係我黑心,我有個朋友由陀bb開始已經煙不離手,佢小朋友依家十歲,但就藥不離身!!因為氣管有事,我fd唔覺得自己有問題架!仲繼續食食食!!
一個bb,係食,訓,玩,扭計!多左病呢!就好難揍,大人細路都好辛苦!

公爵府

國民生產總值:25198

我e前做sales,所e成日食架!
知道有左但未決定要個時,我都仲一日食大半包架!
之後就慢慢減小,(因為一食就有經痛的感覺,我驚我會小產,所e就無咩再點食啦!)
我都成6個月先正適一支都無食過,(不過成日吸2手煙)
講真陀住B仔到後期我都仲想食,不過就忍lo,唔會買煙食,
而我d fd又唔會比我食,咁咪戒到lo~
不過到生左b仔出黎,尤於我本生堅持話要餵人奶,所e我而家一定會忍到,無法啦!母愛係好偉大架!
但我估我自己唔再餵的時候就好自然食返

男爵府

國民生產總值:5774

父母食煙, 對bb身體有害就係人都知, 但很多父母都抱住"唔會咁橋"的心態, 會繼續食。但有一點, 我可以幾肯定, 就係就算小朋友身體沒受到影響, 智力一定不及其他同齡小朋友。我有一個舅父和一個亞姨和姨丈係煙產, 佢地的小朋友全部都不是醒目的, 有時我甚至懷疑他們是有些低b!

試下問下你朋友, 怕不怕自己的小朋友不叻, 不醒目?

男爵府

國民生產總值:7995

sometimes woman will totally change after having baby, i think at this moment, she will not have strong feeling about her baby, however, once her baby's born, her hormone may change and she can give up everything for her baby, on your part, you just tell her the benefits about breastfeeding, and
also ask her not to say a lot of bad words, which it will affect baby as well, as baby is the expert to copy from people, learn things very fast.

禁止訪問

國民生產總值:1163

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.