跳至

首頁

尾頁

大宅

薑醋, 你地開始諗未?

今日問過明德, For 煲好, 有旦有腳有薑, $45/斤, 即食的, 不用再煲.
可買埋個煲, $170 (佢話佢bulk purchase 先至咁平, 單買要二佰幾. or 自己帶個煲去都得
so, 一煲23斤, $1,205 (連煲買)

If only 醋, $18/斤

一般要預多少的? 有無其他資料?

大宅

Re: 薑醋, 你地開始諗未?

八珍都有得賣, 但就冇包個煲, 你可以上佢個網LOOK LOOK.

公爵府

有冇試過煲好既薑醋好唔好食呀? 媽咪呢 d 舖頭煲出黎, 好少料喎 ... 我都唔知點好.
[/url]

複式洋房

我住係紅磡所以會係明德買

大宅

明德 我係在bk其他討論區見有媽咪介紹, 都未食過, 搵日去買一斤試食先 :lol:
八珍的網上沒有價錢, 有無人知?

大宅

八珍收費: 六人份量: $200; 十二人份量: $390

份量 / 材料
六人份量
蛋六隻
豬腳一隻(十件)
生薑450克
醋- 百份百選用八珍極品甜醋

十二人份量
蛋十二隻
豬腳兩隻(20件)
生薑900克
醋- 百份百選用八珍極品甜醋

洋房

有朋友買過八珍, 味道幾好.
我奶奶會幫保. 佢話三月頭會保因為我預產期係4月頭

公爵府

我想問下, 八珍有冇得送貨服務架? 呢個價錢貴唔貴呢?
[/url]

大宅

好似滿200元就有得送貨, 你可以打去問下, 我有朋友訂過, 都幾好食, 不過d雞蛋好細隻

大宅

thx AhMic報料...
"八珍收費: 六人份量: $200; 十二人份量: $390"

其實如自己煲十二人份量...大約要幾多錢?

別墅

意粉,
自己煲緊係平好多喇, 大約百幾蚊已經夠12人食, 不過煲薑醋要好多功夫, 如果屋企人唔識或者唔得閒搞, 唯有出面買law, 好彩我奶奶同媽咪都肯煲, 先唔洗買jar, 慳好多0架.

大宅

patpatpingu,
原來百幾蚊就攪店架啦?? 我奶奶就唔願煲...媽咪就因為坐月照顧我之外仲有個2歲既姨生係度揍緊,,,所以我驚媽咪太忙太辛苦冇時間煲,,,,等我問下佢先..如果佢都唔想煲到時就係出面買算了..唔該哂你,,!!

別墅

意粉,
薑醋係生之前已經要煲好0架喇 (我預產期係4月30號, 奶奶話3月尾煲, 驚bb早左出黎), 所以就算你媽咪陪你坐月都可以預早煲, 不過真係要早d問下佢, 如果佢唔煲你都要0係出面訂嘛...

公爵府

我想問下有冇人會請公司 d 同事食, 應該幾時請人食架?
[/url]

大宅

我個同事有請我地吃呀, 大約係生完之後2星期左右, 佢99拿上公司的呀!

別墅

你同事個奶奶咁好人幫佢

大宅

問左媽咪了, 佢話自己煲,,,佢話自己煲開心d喎... :lol: :lol:
佢話3月中開始煲

公爵府

吓 ~ 要屋企人拎去呀, 所以我諗緊, 訂一樽比公司 d 同事食, 送埋貨咪唔駛煩囉.
[/url]

複式洋房

12朝之後就可以外賣
12朝之前只可以堂食

蝦蝦 寫道:
我想問下有冇人會請公司 d 同事食, 應該幾時請人食架?

公爵府

thx
[/url]

首頁

尾頁

跳至