嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個囡九個月仲未有牙仔點算好?

我個女已經成九個月啦,連一隻牙都無,點算好呢?

大宅

Re: 個囡九個月仲未有牙仔點算好?

my bb also 9 mos. & no teeth yet!
Don't worry! My fd's daughter had her 1st teeth at her 1 years old. what we can do is ----- wait!

男爵府

好媽媽勳章

唔使怕,我個女都是剛剛出牙(10個月),初時我都好擔心,D朋友話可能唔夠鈣,醫生話16個月唔出牙先去睇牙醫都唔遲

男爵府

唔使驚,我個B都係成十個月先剛剛見到小小牙,我姑仔個女成十三個月先有.

男爵府

轉左2號仔奶粉未?鈣質勁D架喎! 我亞六個月時只出左下面兩隻牙仔,直至九個月都無再出。 跟住我剛剛同佢轉2號仔,佢竟然“把把”聲,一次過出多六隻,唔知係咪真係關2號仔事!? ?-(
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

複式洋房

我個B剛滿十個月....都係一隻都未出呀.....
我都有D擔心.....

大宅

唔駛驚, 我舅父做牙醫, 他話歲半前出牙都是正常, 過了歲半如果仲未有牙先用刀”界”開牙肉出牙. 我舅父仲話只要有指甲就等如有牙齒, 所以不用擔心. 我個女十個月大啦, 一隻牙都無, 老人家話越遲出牙身体越好

複式洋房

聽完你咁講...放心好多啦....
多謝....

水晶宮

2020勳章 好媽媽勳章

我個仔都係過左一歲之後先開始出第一隻牙.仲要出完一隻先出第二隻,到依家16個月都係出緊第3隻.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

我個仔1.5歲才出第一牙, 現在三歲, 生齊乳齒, 口齒伶俐, 仲識頂嘴^_^
Flower

首頁

尾頁

跳至