論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果兩公婆一齊去旅行.....

如果兩公婆一齊去旅行,你地會唔會比bb同工人留係屋企?

男爵府

好媽媽勳章

Re: 如果兩公婆一齊去旅行.....

我當然唔會,
但我有一個朋友,佢個工人唔做夠半年,佢兩公婆去黃山旅行,五日四夜,兩個仔女(七及五)就係咁交比個工人,佢話好放心

大宅

你可以搵個屋企人上去幫你睇下嘛...

男爵府

如果成家去, 可唔可以暫時叫工人去婆婆屋企住嫁 ?
有無犯法 ?

佢都無嘢做 ?-(
如果叫佢當放大假, 佢唔制又點算呀 ?

洋房

伯爵府

我過完年都會去旅行,我已經叫咗我媽咪過嚟我屋企訓幫手睇住吓。

大宅

我就一定唔放心,會帶BB去婆婆度左!

別墅

我都試過2公婆去旅行,叫阿媽過來訓.不過其實我覺得如果叫工人帶埋bb去奶奶/婆婆,應該都ok.最多唔叫佢做粗重野.我諗工人應唔會話唔肯.除非佢想博炒.

大宅

2019新春慶豚圓

想請問如我地成家人都去旅行, 又無屋企人可來我家睇住佢, 咁可以點做呢?? (成9日得佢自己一個在家, 佢來了4個月)
另外, 想請問個9日我要放底多少錢比佢買食物, 還是應該買定比佢, 唔放底錢呢??) ?-( ?-(

首頁

尾頁

跳至