想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 小產後第一次M..........

july25,

你會唔會自然流產時,流唔清D嘢?失住咗個 lone?
不如你打電話問下e生,or 打支吹経針通通佢 la!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

vickylui0421 寫道:
july25,

你會唔會自然流產時,流唔清D嘢?失住咗個 lone?
不如你打電話問下e生,or 打支吹経針通通佢 la!

我照過2次超聲波 (2個唔同醫生), 都話我入面應該乾淨, 所以我都唔知點解咁耐都未

大宅

好媽媽勳章

july

頭先幫你打去問姑娘,如果2個月都無黎要打針呀,run back 你個工廠wor 。
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

男爵府

lckyw 寫道:
july

頭先幫你打去問姑娘,如果2個月都無黎要打針呀,run back 你個工廠wor 。

唔該晒你呀, 聽日就2個月啦, 都唔知點算, 呢幾日個肚仔陰陰痛, 但係都未

大宅

好媽媽勳章

July

快D 去睇婦產科E生啦。佢地會幫你啦。
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

大宅

vickylui0421,

邊有咁好呀, do 極都無呀.

大宅

july25,

你真係要澈底揾出唔嚟嘅原因,以免影响日後"開工"。
我有個friend嘅情况同你好似,
又係小產完姨媽失蹤,
後尾e生見意佢做刮宫,
e生話,因子宮唔係一個平滑ge球體,
可能會有D摺紋床咗D嘢,
而用ultrasound 又照唔到。
最終佢做完刮宫後都要5個星期至嚟M。
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

大宅

chengy,july25,lckyw,

你哋冧住幾時再"開工"? :mrgreen:

男爵府

july25,

你真係要澈底揾出唔嚟嘅原因,以免影响日後"開工"。
我有個friend嘅情况同你好似,
又係小產完姨媽失蹤,
後尾e生見意佢做刮宫,
e生話,因子宮唔係一個平滑ge球體,
可能會有D摺紋床咗D嘢,
而用ultrasound 又照唔到。
最終佢做完刮宫後都要5個星期至嚟M。
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

嘩! 唔係掛, 你唔好嚇我啦, 因為其實一開始已經照唔到胎囊, 醫生估計係未成形而自然流失, 同埋如果仲有組織留

大宅

july25,

咁你不如用棒棒驗吓,可能真係bingo左le!

男爵府

july25,

咁你不如用棒棒驗吓,可能真係bingo左le!

其實係我自己諗

大宅

好媽媽勳章

vickylui

我黎完第一次m啦,呢個月day13就排左卵啦,我下星期返e院check,如果個子宮夠厚的話,我下個同期就開工。

大宅

lckyw,

預祝你成功先!

請問完m後幾時去check子宫厚度?
?-( ?-( ?-( ?-( ?-( ?-( ?-( ?-(

大宅

好媽媽勳章

vickylui

m後中期有卵就黎排or排完卵後就可以check下夠唔夠厚啦。

大宅

vickylui0421,

今日醫生話 3 個月後才可開工, 最好等到 6 個月... 唉...

大宅

thanks! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至