自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

Does anyone know when will it be register this year?

原帖由 shirley73a 於 09-9-2 11:41 發表
多謝提點..

其實背譜唔會好難..因為佢地平日喺操練時都已經成日彈了..可謂滾瓜爛熟..應該冇咩難度嘅..亞囝年年都冇刻意記譜..不過都ok bor...自己覺得~臨場表現先最緊要..

...
:-D :wave:

珍珠宮

原帖由 shirley73a 於 09-9-2 11:41 AM 發表
多謝提點..

其實背譜唔會好難..因為佢地平日喺操練時都已經成日彈了..可謂滾瓜爛熟..應該冇咩難度嘅..亞囝年年都冇刻意記譜..不過都ok bor...自己覺得~臨場表現先最緊要..

Agreed!!!

...

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

ming2,
我囡囡去年暑假(7月中)開始學琴, 現在學到2級, 老師打算給她明年4月考3級, 1個月前買了考試書給她, 現她已背譜而彈了1隻, 上週開始教彈第2隻歌.
剛收到學校的參加62屆表格, 如參加是否會影響她4月份的考試呢??
如參加音樂節, 彈2級還是3級比較好???
參加的琴譜可在那裡買到???

原帖由 ming2 於 09-9-3 00:45 發表

通常九月尾學校就會派form俾學生架啦...不過如果學校本身唔係member,咁就要自己搵member幫你報名啦...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

ming2,
請問有沒有G.2 - G.4 的琴譜?Thanks!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

ming2,
多謝你的意見, 唔該晒

原帖由 ming2 於 09-9-8 01:07 發表

個人並唔認為彈一首半首呢d比賽樂曲會影響到四月份0既琴試lor...除非佢本身技巧未達所報0既樂曲程度啦...咁就可能會有影響..

彈咩級數0岩,就真係要睇過份譜,同埋自己(叫老師)衡量下同小朋友0既能力啦...有時比賽0 ...

複式洋房

原帖由 ming2 於 09-9-8 07:37 發表

正在搜集各級琴譜中,如果搵到就會upload去我個blog(yahoo)度,到時再係"課外活動"出post話俾大家知..你地留意下啦...

請問你個 Blog link 是什麼 ? 有無 G.1 琴譜 ?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章

我都期待緊你既琴譜呀!
Thank you very much!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

ming2,

又係我呀, 開唔到你條link啊! 有無另一條?

原帖由 ming2 於 09-9-8 13:29 發表

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!MLRkADSQERpmGLWi4q7vPQDi6wg0F2EKIw--

暫時未有譜upload住....sorry...

大宅

Yes, I also cannot open the link!

Can you provide the other link?

原帖由 十月媽咪 於 09-9-11 07:55 發表
ming2,

又係我呀, 開唔到你條link啊! 有無另一條?

大宅

ming2,

你唔止係好媽媽, 好老師, 仲係我地bk超級好人, 年年都要唔該你, 真係真心講句多謝你。

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

複式洋房

真係要講聲..唔該哂。

原帖由 ming2 於 09-9-11 14:02 發表

try this one pls..

http://hk.myblog.yahoo.com/bamboo_piano_inst/article?mid=402

首頁

尾頁

跳至