意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 8|主題: 77755

今日它bb割左眼瘡!等於痛過割左我忽肉!

男爵府

國民生產總值:5136

今日它bb割左眼瘡!等於痛過割左我忽肉!

整個過程太恐怖!!!我只係令轉身偷望,
我老公幫手按住bb腳仔,姑娘按住上身,
醫生負責塗麻醉劑、挑農。先用鉗子鉗住
眼皮返起,挑農,整個過程姑娘話有感覺!
bb當然喊到抽根咁!我心好痛、好痛!!!
費用1500元,最恐怖就係右眼又起咗粒!!

大宅

國民生產總值:1060

Re: 今日它bb割左眼瘡!等於痛過割左我忽肉!

嘩! 我睇倒你咁寫我都好心痛呀, 陰公! bb仔來咋. 其實食藥可唔可以慢慢消失架??? :cry:

男爵府

國民生產總值:5136

食藥水、塗眼膏、look egg都唔得!
粒儂有一支棉花棒個頭咁大! :-|

珍珠宮

國民生產總值:31048

2018勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

bb幾大呀?看到都心痛呀!

武裝的心臟為你 Break Down
剩下赤裸的告白 沒防備的愛
奮不顧身要勇敢 擋開流言的子彈
So Baby Let’s Go Go Go Go Go

複式洋房

國民生產總值:469

過程要幾耐呀?
希望你bb快d好返.

複式洋房

國民生產總值:404

kyliewin009:

我好感觸, 因我細過時係經常生眼瘡的, 也試過去割, 當然也是極力反抗, 幾個姑娘捉住我, 好慘.
但都有一些心得, 當眼瘡初起時便要開始用眼水, 眼膏, 及熱(夫), 如果粒瘡太大就用乜方法都冇用, 我也是兩隻眼都經常生, 因這些人對眼比較易敏感, 易發炎, 所以成日生, 由細到大生到慣晒, 後尾我直頭唔再做手術, 如果初起時禁唔住就等大到含膿再穿再變焦再好, 不過呢個方法你都係唔好學. Hei Hei......, 依家你BB右眼又起, 快啲睇吓有冇得救, 搽眼膏, 多啲做熱(夫), 希望等佢唔駛做手術.

複式洋房

國民生產總值:404

kyliewin009:

我好感觸, 因我細過時係經常生眼瘡的, 也試過去割, 當然也是極力反抗, 幾個姑娘捉住我, 好慘.
但都有一些心得, 當眼瘡初起時便要開始用眼水, 眼膏, 及熱(夫), 如果粒瘡太大就用乜方法都冇用, 我也是兩隻眼都經常生, 因這些人對眼比較易敏感, 易發炎, 所以成日生, 由細到大生到慣晒, 後尾我直頭唔再做手術, 如果初起時禁唔住就等大到含膿再穿再變焦再好, 不過呢個方法你都係唔好學. Hei Hei......, 依家你BB右眼又起, 快啲睇吓有冇得救, 搽眼膏, 多啲做熱(夫), 希望等佢唔駛做手術.

珍珠宮

國民生產總值:33323

好媽媽勳章

我都驚bb痛到抽根,所以佢果時係全身麻醉做的呀,不過做完之後有返知覺,佢都有痛的,佢隻眼都有腫晒,都係好妻涼的,我好明白你既心情 :cry: :cry:

伯爵府

國民生產總值:18214

好媽媽勳章

真係好慘呀, 我大女2歲幾既時候又係生眼瘡, 兩隻眼都有, 頭尾足足起左4個月, 睇左n咁多次醫生, 後期直頭係醫生叫我自己去藥房配藥膏, 當時醫生唔suggest佢做手術, 醫生話割左會再起過, 所以唔suggest我個女受一次慘痛既經歷, 佢認為唔值得為左眼瘡而要佢麻醉!

當時, 搽左好一陣子藥都唔好之後, 醫生都係叫我同佢熱敷, 熱敷作用係令個眼瘡快d熟, 熟左先可以清左d朧, 咁先會好, 所以, 醫生教我連續熱敷佢4-5日, 等佢結朧, 然後我幫佢"即"左佢, 要好狠心咁"即", "即"到d朧冇哂, 然後出血, 然後出少少水咁先叫"即"清, 不過, 第二日會即刻再起少少朧, 咁又係要熱敷佢後立刻"即", 係立刻, 唔洗等多4,5日, 如是者"即"2,3日, d朧就冇架啦, 跟住會"結焦", 小心護理, 唔好比佢捽眼, 唔好用tissue clean眼, 用唔會luck毛既紗巾clean佢, 咁就會好返, 唔會兩隻眼惹來惹去, 當然, touch佢隻眼之前要好serious咁clean自己對手 ........

好慘架, 成4個月呀!! 好戥你唔開心, 我知架, 希望你bb早日康復! 呢件事, 無論由邊個落手都一樣難受!!

不過touchwood好彩既係, 我個女自從果兩粒眼瘡之後, 冇再起過

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.