意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 1|主題: 77756

請問六個月以上 BB 幾多鐘頭會換一次片???

複式洋房

國民生產總值:382

請問六個月以上 BB 幾多鐘頭會換一次片???

如提....

男爵府

國民生產總值:9822

好媽媽勳章

Re: 請問六個月以上 BB 幾多鐘頭會換一次片???

延延媽媽,
我一路以來都係同個囝兩個鐘左右換一次!!

大宅

國民生產總值:1364

通常2-3個幾鐘換一次!

大宅

國民生產總值:3070

亞囡3.5-4個鐘食一次奶, 咁我會食奶前換一次, 之後個幾鐘度再換一次囉

大宅

國民生產總值:1751

由出世到依家, 亞囝都係換完片就食奶, 所以依家佢一日食五餐, 即係一日會換5-6條片 (有時o岩o岩換完佢又開大, 真比佢激奀...:evil: )

男爵府

國民生產總值:9761

Normally 3 hours change one time, but when she is sick, I will change every 1.5 hrs.
:-D 我於七月四日在廣華醫院出世 :-D 4/7 = 3.27Kg 13/7 = 3.7Kg 4/8 = 4.2Kg 23/8 = 5Kg

男爵府

國民生產總值:6949

每次餵奶前換片,訓覺前都換片,平時大約2個鐘左右換一次,如果出街會耐少少先換

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.