意見反饋
義工

潮流時尚 今日: 127|主題: 89009

知唔知法國買野退稅有幾多個%?

伯爵府

國民生產總值:16781

知唔知法國買野退稅有幾多個%?

as above

thx!

別墅

國民生產總值:900

Re: 知唔知法國買野退稅有幾多個%?

法國每1,200法郎約退13%, 但要show有Tax Free才有, 一般大型的購物中心都有, 但你亦可預多少少時間在機場做~ 記得d單同本護照方埋一齊疊好... 否則好混亂 :wink:
我們應該感恩 神的話語令人清醒

伯爵府

mjzz

Thx!

hoganmama

該用戶已被刪除

子爵府

國民生產總值:14044

係呀~法國係用歐羅架∼
我上年去係退13%.

伯爵府

Thx all. 我個friend會從法國返黎, 所以諗住叫佢幫我買個LV之麻, 我想問你地知唔知Speedy30個邊買要幾多$? 同埋我聽個friend講話LV退稅只可以退兩個item, 係咪真架?

hoganmama

別墅

國民生產總值:958

12 %.

no matter how many LV items you bought, you can still do the tax return.

I went to France few months ago, and the price of Speedy 30 is quite similar to the HK price, just a litte cheaper. I can't remember the exact price, sorry.

大宅

國民生產總值:2379

It doesn't matter how many you bought, all can
tax return. 13% - my experience

子爵府

國民生產總值:14044

hoganmama,

佢賣幾多個比你,你就可以退稅架喇,最怕佢地唔賣,因為佢地都幾串架,如果佢覺得你似帶水貨,佢就可能唔賣~

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.