意見反饋
義工
[2005年] 妳地會點樣處理bb利是錢???

伯爵府

國民生產總值:18962

妳地會點樣處理bb利是錢???

[size=medium]今年係我第1年同bb過新年,我諗住將bb嘅利是$入落bank,幫bb儲起去,妳地呢???

禁止訪問

國民生產總值:2585

Re: 妳地會點樣處理bb利是錢???

複式洋房

國民生產總值:452

我會充公bb

珍珠宮

國民生產總值:46596

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

幫佢開戶口儲囉~~~我已經幫囝囝係恆生開左個"智多kid"戶口.

禁止發言

國民生產總值:2833

大宅

國民生產總值:2802

YuYuMother,
智多kid戶口有冇咩特別架? 因為我諗緊係邊間銀行開戶口啦~

別墅

國民生產總值:980

YuYuMother,
I also want to know 智多kid戶口有冇咩特別架? 因為我諗緊係邊間銀行開戶口啦.
*_* Many thanks.

太陽高照出抽中, 一鳴驚人萬雲從。 太極貴人天官賜, 乙兒樂透風中馳。 多謝Joycelyn 送給太一及太乙的詩

珍珠宮

babyoush 寫道:
YuYuMother,
智多kid戶口有冇咩特別架? 因為我諗緊係邊間銀行開戶口啦~

babyoush, mrcl,

其實智多kid戶口無咩特別~~不過就算你好耐唔郁個戶口, 又或者裡面好小錢, 佢都唔會收charge. 另外小朋友每年生日佢都會寄張咭比你(好似張credit card 0甘既膠咭), 同埋好似暑假好似會有d活動攪, 不過好似比較適合讀小學既小朋友.

我唔知有無記錯, 你最好去恆生問問好d.......

大宅

YuYuMother,
咁洗唔洗大人有account係恆生先開得架?? ?-(

珍珠宮

babyoush 寫道:
YuYuMother,
咁洗唔洗大人有account係恆生先開得架?? ?-(

應該唔需要. 因為我都無恆生戶口, 剩係用佢地既credit card.

你去申請時, 記得要帶小朋友既出世紙同你既住址證明.....再加埋參考人既身份證就得架啦~~~

(參考人即係你或者你老公, 可以幫小朋友簽名拎錢)

大宅

YuYuMother,
唔該晒, 我會記住架啦~

All,
我今朝同我老公講話開戶口, 佢問我冇啦啦開咩戶口, 我話幫阿B開, 點知佢個樣竟然露出古惑o既神情, 跟住同我講話佢會同個女商量架啦......我心諗你同佢商量, 我只怕你想吞埋佢份利是錢多D啦......比佢激C我 :evil: :evil: 我已經下令阿Bo既利是錢要全部上繳中央, 費事彩佢 :mrgreen:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.