心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

我哋比人呃咗錢!好唔開心......

話說我隻佬幫開一間(5年la)中介公司買車保險,
嗰x人頭走路.埋年啦!!!!!!!!!冇得承保又要買過份.
total $6600 咁就無咗,今日東方都有買,
去報警差人話早幾日有線買咗新聞la,
唉!!!!!呢個新年都唔好去街la,
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
^.^

侯爵府

Re: 我哋比人呃咗錢!好唔開心......

間中介公司叫咩名呀?

子爵府

畀面勳章

宜基保險顧問公司 in yau ma tei
^.^

侯爵府

唔好咁唔開心啦...揸車o既o野有時又真係好難預計o架! 就算泊架車o係停車場, 都可能會比人"high"到, o係路面又有可能比d"盲無"累, 今次就當係破財擋災囉! 希望你哋新一年事事順利啦!

子爵府

畀面勳章

my_tabo:

多謝你的祝福.....大家都事事順利 la ~
你講"盲無"講過笑話你聽~~~~有次..
同阿女去停車場攞車.仲有廿步先到.阿女就
"嘟"防道,同一時間有個女人去開我車門,
我哋即加快腳步.問你做乜開我車門.
跟住佢係咁望架車,and than sorry!sorry!
後面嗰架先係我,真係同款嘅.
同阿女上咗車"狂笑"......依家一路打都笑
我冇事架啦.聽朝起身唔記得lo
^.^

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

開心番la,明天會更好. :lol:

等待驗證會員

Oh.......

民房

明天會更好

男爵府

yanau

我舊年同你一樣, 比上海保險SIA呃咗一筆. 好火滾
但當我知道有另一苦主被呃 2x萬, 我條數...濕濕碎啦 !

Martina

子爵府

畀面勳章

Martina:
想問比上海保險SIA呃咗一筆.....
後尾怎樣呢???????
人壽or車保......是否再比錢再承保呀,
呢件事當時都好大x,但唔知點收科.
請告知.thanks you so much
Martina 寫道:
yanau

我舊年同你一樣, 比上海保險SIA呃咗一筆. 好火滾
但當我知道有另一苦主被呃 2x萬, 我條數...濕濕碎啦 !

Martina
^.^

侯爵府

yanau,

你同囡囡o個次遇到係如假包換o既"盲無"喎! 行去攞車離遠都應該睇o下個車牌嘛! 咁o岩又比你o地見到, o個個女人真係好瘀呀! :mrgreen:

咁就o岩喇...d唔開心o既事就由得佢過去, 諗o下d好笑o野, 個人都會開心d。

複式洋房

下次小心些, 新一年, 行好運.

子爵府

畀面勳章

my_tabo :
好笑呢!!!!!!!!!!
我曰曰都笑架
thx

ps:多謝各位的祝福
^.^

侯爵府

yanau,

版主

2020勳章 版主 好媽媽勳章 BK Milk勳章

佢係中間人(顧問公司 agent), 禁可唔可以問下 出保單果間保險公司, 你地已經比左保費, 有冇得追返架........???

yanau 寫道:
宜基保險顧問公司 in yau ma tei
「到我這裏來的,我總不丟棄他。」(約6:37)"

男爵府

Hi yanau,

當時我買咗份車全保, 賓賓勞工保. 已有正式保單/收據在手. 即時打去保險業联會話 SIA 係中介人, 同最终的保險公司係冇直接關係. 所以冇得要求受保公司認賬, 除非 SIA 係受保公司名下之broker. 係唔係在broker list 只有保險業先知, 外人係唔知. 又打過去政府負責監察保險公司之部門投訴, 结果咪一樣, 佢地 並唔包括 監察中介人 !

最係只有pay 多1次 direct 比受保公司 settle 咗. 冇計架.
你可以negotiate 比少d.

Hope this help !

大宅

我亦有同上海保險買家傭保﹐成四年啦﹐仲介紹左BK網友幫佢買﹐出事後我打電話去最終的保險公司﹐即健峰保險﹐佢地有我既紀錄﹐可以直接向佢地claim錢。不過之後工人冇病過﹐冇試過claim健峰。我算好彩。

子爵府

畀面勳章

Martina :
hi ~~ 係呀!!!!now 同承保公司傾咗平少少&分期la....
我都周圍打去投訴&問人.同你講法一樣鬼知broker list 有
邊間咩.SIA只識答:我哋試吓幫你la.....唉!!!!都冇哂聲氣.
算lu.當自己"黑"啦
^.^

首頁

尾頁

跳至