嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB食奶奶食好耐, 點算好??

Hi, 各位我新黎

複式洋房

Re: BB食奶奶食好耐, 點算好??

佢係周身郁搞到食得慢, 定係啜得慢?

如果係啜得慢, 好可能係個奶咀洞太細. 如果係周身郁(好似我個仔咁), 我索性食食下唔比佢食, 然後heat住支奶, 等半個鐘至一個鐘後先再比佢食, 咁佢就次次都食晒支奶.

唔知以上方法幫唔幫到你.

大宅

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

my bb is also 2 months (26/11/04), when's your bb born?
Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.

洋房

我都同意瑪花所講,不過支奶一定要heat 住.否則開好既奶放得太耐,d奶可能會變,我記得姑娘話唔好超過一個鐘。

另外,又可以諗下bb係咪唔係好肚餓,所以就唔係好想食。先下可唔可以拖多一陣先餵,看看會唔會好d 啦!

我叫諾恒,2004年5月19日於QE出世,早咗一個月,重3.18KG. :-D

子爵府

我個仔都係食成個鐘..有時只係食到2安...
如果好似你所說等一會先比佢食,要否按時間第二餐遲d比

大宅

我個B係01/11/2004出世

洋房

bb 依家一日食幾多餐呀,每餐食幾多安呢!
我叫諾恒,2004年5月19日於QE出世,早咗一個月,重3.18KG. :-D

大宅

BB依家一日食5餐, 有時食2-3安, 有時可以食4-4.5安, 但要食成45分鐘至1個鐘, 仲要一路食一路依依娥娥!!

大宅

[quote]
Ivan媽 寫道:
Hi, 各位我新黎

首頁

尾頁

跳至