想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

有無媽咪試過有左4,5個月之後小產左?

如題~

男爵府

Re: 有無媽咪試過有左4,5個月之後小產左?

fanfan0582
你好呀∼∼我都係6月生得喇∼咁你個bb你他他定囡囡呀∼我以前都小產過咖∼∼前
★?我家特破7000位客人喇?☆ [/url] ..+°。照咗喇..肚入面嘅小b係女仔嚟咖..+°。

洋房

我有個朋友,佢23Week時發現BB突然冇左心跳,結果入左醫院做催生,生左個冇心跳嘅BB出嚟,後來醫生話原因係當初精子同卵子結合時,結合得唔好,導致BB少左一條染色體(正常有46條,佢個BB得45條),使BB在20Week後唔識自己分泌"胎脂"包住BB,黎保護羊水中BB嘅體溫,所以個BB凍死咗,我依家就係23Week,講起都驚驚地......

大宅

alva ~~
我曾經都同你朋友有差唔多既經歷呀!!
我0個個係多左一條染色體而令到佢身體有好多問題,
所以唔可以要呀,
我知道既時候都陀到6個半月喇!!! :cry:

大宅

alice78:
我同你都是一樣,上年都是小產了,醫生話是多了一條染色體,是兩者結合時的問題,唔關我們事,我正考慮是否再生,因醫生話雖然我未到高齡,但如再懷孕都要抽胎水,我有些怕,你現在有小朋友嗎?醫生有沒有建議你要怎樣做?

大宅

sin ~~
我到而家都仲未有小朋友呀!!
你呢?
抽胎水唔洗驚,都唔痛既,
我既醫生都係話下一次再有一定要去抽胎水,
咁樣就算有事都可以早d知囉,
不過我問過醫院既姑娘,
佢地話就有咁既情況既媽媽,
都未試過下一次再有又係咁既,
所以機會應該唔大,
去抽胎水都係以防萬一啫!!!!

洋房

alice78,
多左一條染色體,即係有唐氏綜合症嗎??

大宅

alva~~
咁又唔係個個多左一條染色體就係唐氏綜合症,
好似話唐氏綜合症係0係唔知邊一條染色體有問題先係,
其他染色體有問題就唔算係唐氏綜合症!!!

大宅

alice78
我已有一個小朋友4歲了.
聽你這樣講都安心些,大家一起努力!

洋房

Hi! I also lost my first of baby on 8/1/05. He/she only developed 3 months. Found the baby no heart rate suddenly. Now, I still very sad and crying when I looked the baby ultra-sound photo.The doctor said that I can have a baby again after 3 months, so I am planning; but I am worry about that I will lose again. What can I do? :cry:

大宅

ZoeLau,

唔好咁唔開心 la!

你嘅情况我都好了解,我都小產過(9w冇心跳)。我嘅經驗係,當你想cry就cry,唔好忍住;又或者可以同老公 or friend or bk-sister 講下你嘅感受;又或者可以同 BB 改番個名,寫封信後燒比佢;又或者可以訂一日為紀念佢。(最後嘅 2 個方法,係我上一D關於 miscarriage 網站教嘅。)

你要快 D 鎮作,補好個身體,迎接下一個 BB 來臨! 我哋各位姊妹都會支持您 ga!

努力~~~~~鎮作~~~~add oil~~~~!!!
:-P :-P :-P :-P :-P :-P

洋房

Vicky:
Thanks! How about you? Are you have a baby now? Take care yourselve.Can you give me the E-mail about "miscarriage".

大宅

ZoeLau ,

u can go to yahoo to search for"miscarriage".

大宅

Dear all,

Don't be upset! Sometime in our life we need to suffering from some experience that nobody really want to have it at all, but life is miracle; other than sadness we still have a lot of happiness, right?
Don't be too worry, I am one of the "example", I lost my bb when she is 27wks. Of-course, it is a big shock for me & my hubby but I try again after 1 year something and now I have my 2nd one.
Here is a good web-site which create by a group in HK which those peoples are all had a experience of "miscarrage"

The website address is:
http://hk.geocities.com/goodbyebbpsg/

Take care and good luck!

首頁

尾頁

跳至