意見反饋
義工

產前產後 今日: 0|主題: 240872

我係咪就黎生呀?

大宅

國民生產總值:1257

我係咪就黎生呀?

宜家38周了,呢幾日有o的好似黎M既感覺,會唔會係就黎生既先兆呢?好期待佢出世啊!

生前早幾日你地有冇就生既先兆架?

男爵府

國民生產總值:5095

Re: 我係咪就黎生呀?

如果係咁可能就黎見紅架喇,一見紅你好即刻入院喇,我果陣都係咁架.

大宅

國民生產總值:1257

見紅後應該會幾多小時內會生架?

複式洋房

國民生產總值:219

It depends. In my case, 見紅 after 10 hrs cannot yet give BB birth. Finally, I chose by operation since I cannot stand the painfulness.

After 見紅 (around 10am), I take bathing & lunch, then go to hospital (around 3pm).

How are u now? Already go to hospital? Take care ...

大宅

國民生產總值:1964

見紅重可以去WASHING SIN GO TO HOSPITAL AR???

我是第一胎, 乜都傻下傻下咁 :lol:

複式洋房

國民生產總值:219

I'm also 第一胎. This is experience from my friends .. 見紅 & feel pain will not immediately deliver baby unless u're "chuen shui".

大宅

國民生產總值:3267

我30號就係預產期喇~~最近覺得阿b旭得好勁,好似想出黎咁~~ 但又冇肚痛架!!不過成日都有黎m既感覺,唔知咁樣係咪就黎生呢??

民房

國民生產總值:20

是否子宮收縮? 放心啦, 若見紅, 亦不會這樣會生bb, 所以d人會沖涼及洗頭, 然後吃飽後, 施施然去醫院等生. 若穿水就快些入院, 因為怕細菌感染bb.

見紅還未生得bb住, 要子宮開到10度才能生, 所以當你有痛時 (好像經痛的感覺) , 要計時, 若每次痛都有規律的, 例如: 由半小時痛一次至15分痛一次等等, 即表示你的子宮正在打開, 你去到醫院, 姑娘會檢查你的子宮開的度數, 若已經開到3至5度或以上, 便會到產房等候生產 (等到10度), 當然痛楚的頻度亦加密了. 所以不用擔心!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.