意見反饋
義工

香港18區媽媽會 今日: 11|主題: 153234

[元朗區] 元朗有邊間幼兒園/幼稚園/playgroup好?我個B而家剛一歲,應幾時開始搵學校?

複式洋房

國民生產總值:330

元朗有邊間幼兒園/幼稚園/playgroup好?我個B而家剛一歲,應幾時開始搵學校?

應該幾時幫亞B搵學校? ?-(

民房

國民生產總值:10

Re: 元朗有邊間幼兒園/幼稚園/playgroup好?我個B而家剛一歲,應幾時開始搵學校?

兩歲半可以開始搵學校,但都要睇吓個B幾時出世.因為年頭,年尾出世又唔同.我個大女喺元朗約瑟幼稚園畢業,間學校幾好, d先生都幾細心,妳可以考慮吓.

複式洋房

國民生產總值:330

Re: 元朗有邊間幼兒園/幼稚園/playgroup好?我個B而家剛一歲,應幾時開始搵學校?

tracywong,

Thanks for your reply!

我個B一月出世,我見有d媽咪0係BB六個月就要排定隊,所以我以為自己遲左.
請問元朗約瑟近邊?

大宅

國民生產總值:2764

[quote]
tracywong 寫道:
兩歲半可以開始搵學校,但都要睇

沈師奶

民房

國民生產總值:10

約瑟喺元朗西裕街, 正記後面.

複式洋房

國民生產總值:219

Actually, any other recommendations on 幼兒園/幼稚園/playgroup at Yuen Long? Any related website can show all the info? Thanks.

複式洋房

國民生產總值:368

我想請問你地知不知道真光幼稚園申請方法呢?聽講好難可以入讀的!
孖寶! Birth on 6 May 04. Now Weight :32 LB & 29.5 LB :-)

伯爵府

國民生產總值:16855

我以前都係做元朗其中一間幼稚園,
如果同bb搵學校可以每年10月到搵(大約2歳),

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.