跳至

首頁

尾頁

禁止發言

03年9月~醒目仔女新年快樂、笑口常開~媽咪特區 (Part 7)

禁止發言

Re: 03年9月~醒目仔女新年快樂、笑口常開~媽咪特區 (Part 7)

禁止發言

Re: 03年9月~醒目仔女新年快樂、笑口常開~媽咪特區 (Part 7)

大宅

報到 :mrgreen:

伯爵府

[size=medium]我都嚟報到呀!

joey,

只有99唱反調, 佢話景祐好似老公喎......
d99係鍾意話個b似佢個仔架,好似卓朗而家成日都俾我d屋企人同親戚都話似我細個個樣(我就唔係咁覺同唔知喇),但我99就話似我老公喎,噖晚我同我99講卓朗d頭髮係啡色唔同阿哥黑色,佢跟住又話似我老公細個,不過我記得我睇過我老公細個既相佢好似係光頭喎,而我細個就有個朵叫做"金毛獅王"。

我以前會話, "似....下面咪似囉...." (嘻~~ 係咪好衰)
一d都唔衰呀係事實麻,我媽咪次次聽見我99話卓朗似佢個仔,我媽咪都會好似你咁同我講呢d嘢架。 :mrgreen: :mrgreen:

Macy,

你個卓朗都比人話似女仔呀﹗哈~~~
咪係!我覺得卓朗都不知幾man呀!

眼睫毛又長左喎﹐即係又懶左啦
都唔知點解,但個個人都係咁講。

唔好同佢哋剪眼睫毛呀,我成日覺得剪咗再生番咪仲會長d?卓朗試過因為眼睫毛長同成日摔眼結果攪到生眼瘡,仲要生過三次tim。醫生話佢dirty眼睫毛得滯喎。

大宅

我報到,

我有文彩, 我唔識對
持正 (Booska),03年9月25日在媽媽個肚腩飛出o黎, 所以我都有個肚腩仔,但又係排骨仔持靜 (Boosko),06年9月23日今次差d係的士出世呀-我係一個全媽媽奶BB  生日會 & 2005日本之旅

伯爵府

Boosko,

但一知係我識佢就扮怕羞, OR 大哭. 最好扮唔識先唔知佢會唔會哭
我唔係好明你講物呀? ?-( ?-( ?-( 係唔係即係叫我扮唔識你同佢呀?

大宅

Jennifer,

多謝妳信我呀!老實我奶奶就我,多過我就佢,講到處理婆媳關係,我都唔叻,只係好彩! 好彩老公唔愚孝,好彩奶奶真係幾好架! 老公又唔鍾意同奶奶住,否則,教細路問題上都會起衝突,好似我大仔係左撇子,老爺奶奶成日要佢用右手,我就認為最重要係順其自然,佢

禁止發言

別墅

我今日去左青衣宏福幼兒園參觀 雖然地方不大 但地方整齊
D老師好有爱心 因為我見有個細路扎醒左 個老師好似媽媽甘抱住佢 暗佢訓
我又係廁所見到個嬸嬸竟然好有耐性甘同個2 years old洗pat pat 因為佢賴左poo poo. 另外國際班個teacher D英文發音都好準.
我覺得葵青區幼兒園 呢間算唔錯 所以我都wait list左playgroup. 我覺得幼兒班最緊要玩得安全加開心 老師有heart係好緊要!!!

Joey,
都話你效率快 我半日冇上嚟 你又經已開左part7 勁呀!:-P
你99成日話景祐好似你老公 係佢地眼中bb所有好野都係遺傳自佢個仔架la 乜鬼臭脾氣就遺傳個阿媽 人地話我個仔eyelash長 99就會覺得'梗係啦 似我個仔呀嘛' 當人地話不過佢有時都幾曳 99就會話'梗係啦 咪似佢阿媽' 我都慣........
另外我個仔都係夜鬼 成2點先訓 所以我咁夜先上BK. hehe.
佢12點幾先醒 所以我at least都有6個鍾訓架 不過就俾我阿叔笑 "你個仔一定讀唔到上午班la, 個阿媽都未訓醒"

Ka_wai,
好呀 聽日你俾張"部首紙"我學 另外可唔以叫你工人煲多少少粥仔順便俾東東食呀 唔該哂你呀 thank you very much. 你知我煮野幾掂架啦 :mrgreen: 上次出嚟你見我靜D因為其實我不嬲都係鍾意聽人講野多過自己講 因為我諗野慢人半拍 到我想講 你地已經轉話題 haha

Ivy,
我上網多野傾因為我可以慢慢寫呀嘛 你有冇發覺尋日有時你問我野 我要諗幾秒先回應? haha 因為我份人轉數係慢D 冇你地咁快 所以我淨係聽你地講 已經八到好多架啦 放心 冇俾你地班消防媽咪嚇親 :mrgreen: 等我下次gathering同annie傾下睇下係咪最多野講先 :mrgreen:

macy,
係呀 我已經中左bk毒啦 個心成日囉囉孿 要同你地傾幾句先訓到架! 我老公唔鐘意我上網 因為佢唔識電腦架 佢唔想我叻過佢呀嘛 haha

bridie,
我細妹都係用左手寫字架 乜唔係用左手嘅bb諗野smart D嘅咩? 點解你99要迫佢用右手? 奇怪. 順其自然咪得囉. 芝不過有個OK嘅99已經好幸福, 算啦, 唔好勞氣 好似我99咁 佢話之你左右手總之吾好煩到佢就得啦.....

大宅

Jennfer T,

我唔勞氣,我只係覺得一齊住,就會遇到以上的問題,唔一齊住佢咪教囉,返到屋企咪用

別墅

Bridie,
:-P 啱啱先留意到 你個仔仔個名點讀? 好深同好難寫呀!

大宅

JennferT,

我比人改

大宅

報到! :mrgreen:

男爵府

再提參加新春團拜媽咪去報到la同埋改左地點la

大宅

恭喜! 恭喜! 又新一 PART 啦, 雞年快樂呀 ~~
希望大家係雞年搵得多o的, 樣樣都事事順利!!

今日好開心呀, 因為我今日出左兩個月量既花紅同一個月既
雙量呀, 好開心呀!! 第一時間買左支香水俾自己作獎賞呀!!

minmin,
多謝你讚彤彤呀!! 我都覺彤彤大個左好呀! 諗返起佢細細
個既時候, 真有點懷念呀

Jennifer,
咁你最後有冇去到個倉到呀??

macy,
吓~ 乜原來有關架, 我仲成日都同彤彤札條辨仔架, 如果
係咁, 我真係要札少o的呀!!

大宅

報到

複式洋房

Macy,
尖沙嘴又開倉﹐我知, 但唔敢去啦! 子悅已經夠啦, 如果係夏天, 我一定會去look look.

Ka_wai,
成$100?? 留番d $過年好過. 你係咪係海港城返工? 得閒出
子悅囡囡 係中秋節BB! :-D 11-Sept-2003 第一次轉身: 21/2/2004; 第一次左右手互傳:2/3/2004 14 Mar, BB 開始出牙啦!; 22-Mar-2004, 8.91kg; 30 Mar-2004, 識叫 ba ba! 26-Jun-2004, 9.58kg, 18-Sep-2004, 10.1kg, 12-Mar-2005, 11.7kg, 17-Sep-2005, 13.3 kg [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD3/56351/s180/56346.7795609.61969.jpg[/img][img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD3/56351/s180/56346.7795610.22520.jpg[/img][img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD3/56351/s180/56346.7795611.22601.jpg[/img]

複式洋房

Hellobaby,
兩個月量既花紅同一個月既雙糧!! 你今個月咪有4 個月糧 law………

joey,

新年齊來開新版
BB過年唔會搗蛋
身體健康無扭計
港紙美金任你洗
奶奶新抱傾到計
媽媽個個美如花
雞年大家笑哈哈

子悅囡囡 係中秋節BB! :-D 11-Sept-2003 第一次轉身: 21/2/2004; 第一次左右手互傳:2/3/2004 14 Mar, BB 開始出牙啦!; 22-Mar-2004, 8.91kg; 30 Mar-2004, 識叫 ba ba! 26-Jun-2004, 9.58kg, 18-Sep-2004, 10.1kg, 12-Mar-2005, 11.7kg, 17-Sep-2005, 13.3 kg [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD3/56351/s180/56346.7795609.61969.jpg[/img][img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD3/56351/s180/56346.7795610.22520.jpg[/img][img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD3/56351/s180/56346.7795611.22601.jpg[/img]

大宅

報到先 :-P

JOEY;
你收唔狀到我的相呀,打電話比我啦~~THANKS :-P

首頁

尾頁

跳至