意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 60|主題: 126915

成家去旅行, [印印] 點安排好呢?

大宅

國民生產總值:2980

成家去旅行, [印印] 點安排好呢?

想請問如我地成家人都去旅行, 又無屋企人可來我家睇住佢, 咁可以點做呢?? (成9日得佢自己一個在家, 佢來了4個月)
另外, 想請問個9日我要放底多少錢比佢買食物, 還是應該買定比佢, 唔放底錢呢??) ?-( ?-(

複式洋房

國民生產總值:482

Re: 成家去旅行, [印印] 點安排好呢?

我上次係安排佢上我亞媽度, 一來有人睇住, 二來可以我亞媽. :lol:

大宅

國民生產總值:2980

erica_chn :

唔得呢! 我亞媽都去左旅行 ?-(

象牙宮

國民生產總值:206331

2018復活節勳章 2018勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔想佢單獨留喺屋企, 可以送佢去boarding-house, 問吓agent, 兩年前約莫$70-80/日, 我個賓合同寫明膳食費每月$300, 即$10/日. 但唔知yanyan係唔係一樣? ?-(

象牙宮

2018復活節勳章 2018勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔想佢單獨留喺屋企, 可以送佢去boarding-house, 問吓agent, 兩年前約莫$70-80/日, 我個賓合同寫明膳食費每月$300, 即$10/日. 但唔知yanyan係唔係一樣? ?-(

象牙宮

男爵府

國民生產總值:6533

係啦!遲D我又係一家三口會去旅行,都煩緊
老公話,咁唔放心帶埋

別墅

國民生產總值:799

Hi Hi , I send her back to the agent >>>> :lol: :lol:

別墅

國民生產總值:806

superfish 寫道:
Hi Hi , I send her back to the agent >>>> :lol: :lol:

呢個係好方法!

男爵府

國民生產總值:6544

如果送佢去 BOARDING-HOUSE,
算唔算佢放假 ?
佢响 BOARDING HOUSE 係咪自由出入.
會唔會去左朋友屋企住嫁 ?

象牙宮

jazzmama 寫道:
如果送佢去 BOARDING-HOUSE,
算唔算佢放假 ?
佢响 BOARDING HOUSE 係咪自由出入.
會唔會去左朋友屋企住嫁 ?

唔算放假, 但會唔會自出自入就真係要問agent嘞, 睇吓agent會唔會"目及"住佢, 因我只係問過agent, 但未試過叫個賓去住.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.