意見反饋
義工

產前產後 今日: 8|主題: 240878

係惡露定係M??

男爵府

國民生產總值:6419

係惡露定係M??

我上個月16號生完b,d惡露到前兩日由淡黃色
轉左紅色,又好似有d經痛咁,我都唔識分
我係餵人奶mama,本身已經唔夠奶,黎m後咪會再少d??

男爵府

Re: 係惡露定係M??

冇人知??

男爵府

國民生產總值:7229

好媽媽勳章 醒目開學勳章

真係唔識答,最好都係問下醫生或母嬰健康院d姑娘!

侯爵府

國民生產總值:24077

都係去睇下醫生好d~

我家有隻曳曳豬

洋房

國民生產總值:263

我都係上個月5號生完bb, 今個月17號黎 m....仲有少少經痛添....我都係餵全人奶架......
黎完 m 後我都吾覺少左奶.....
平時食多d有營養既野..就會多d奶架啦..
我之前一日三餐飯...d 奶多到流呢....
而家食少左....d 奶都少埋..

複式洋房

國民生產總值:170

I have similar problem but my OB said it is ok cause it is a hormone problem only. She said we may have m back as soon as 5 to 6 weeks.

Some BF mommy said they get m back later but my mother-in-law said she also BF my husband and got m back around a month. So it varies from body to body.

But it should be ok. Don't worry too much cause anxiety will affect milk supply too.

Muichub

男爵府

我呢3日仲會突然子宮好痛約15mins,其餘時間就一時時
小小陰住痛,前日又轉返淡黃色後,尋日突然又變鮮紅色....
好驚子宮有事..... :cry:

子爵府

國民生產總值:11524

我都有這個問題....
因為之前D血到變淺黃的分秘都有異味 (酸臭味)
而生完時醫生話過入面有好多血塊要我多D按摩個子宮
但成個月都沒血塊流出喎@@
宜家就有血, 好多血塊, 但流量少過M一半
間唔中會肚痛喎, 但又唔知係乜痛
都唔知係唔係M, 等子宮有問題........

(之前病左入院時醫生講過如果有奇怪的分秘同好臭&會肚痛的話可能係子宮炎, 所以一直都擔心)

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.