夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

奉子承婚的媽媽請進?

各位奉子承婚的媽媽,如比你地再選擇,你地會唔會都是同樣選擇嫁比現時的老公呢?

對我來說,做我老公的女朋友都幾好(即以前未結婚時),因可成日周圍去(佢係一個唔'似'家的人),拍拖時我都明白這理由,可惜唔小心弄出人命,咁我又唔係話唔鍾意佢,不過做佢老婆就成日在家照顧囝囝.佢又經常不在家,你地會唔會同我一樣呢?

子爵府

Re: 奉子承婚的媽媽請進?

睇你點睇啦,其實二人組織家庭實預咗係咁,我都係奉子成婚,不過未多咗個B前我已經諗住嫁硬佢,因為佢真係對我真心,雖則拍拖嗰陣唔識氹番我,但係至少結咗婚之後睇到佢慢慢去變,雖則係窮,但係同佢都幾夾,如果呢個MOMENT俾我再揀,我都會選擇佢做我老公.

大宅

就算唔係奉子承婚,我都會因佢结婚...

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我都會揀番佢,因為真係好鬼愛佢,如果唔愛佢又點會同佢生BB吖!

公爵府

本來無想過咁快就做人老婆,(個時我得19歲)
初頭打算22歲倒先結婚,點知就搞左亞B出黎,
咪結婚lo~初頭我都唔知自己係咪最愛佢,遲d會唔會後悔.
不過E家好肯定,我係好愛佢,好需要佢 :mrgreen:
我同老公都唔痴家架!話晒我後生而佢E前又一枝公,
不過自從我有左之後佢就乖左好多,雖然都會去蒲,但平均1個月1~2次 :-|
事實佢一去個晚可能我會發脾氣架!

子爵府

好媽媽勳章

我同我老公未結婚個陣時...我都諗住嫁比佢...因為佢對我真係好好...只係有左b仔之後...提前左結婚...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

bandband 寫道:
睇你點睇啦,其實二人組織家庭實預咗係咁,我都係奉子成婚,不過未多咗個B前我已經諗住嫁硬佢,因為佢真係對我真心,雖則拍拖嗰陣唔識氹番我,但係至少結咗婚之後睇到佢慢慢去變,雖則係窮,但係同佢都幾夾,如果呢個MOMENT俾我再揀,我都會選擇佢做我老公.

有同感,我都係有左先結婚的,唔覺得有咩問題呢!大家都係真心對對方的,而家一家人都好開心,只不過係支出大左好多,超過預算呢!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

雖然我同我老公拍左唔係好耐拖就搞出人命 :-| 但最起碼佢係佢經濟環境最唔好既時候都肯負責任(以我所知有好多人會選擇唔要囉:evil: )。佢仲可以俾我唔駛返工專心係屋企等亞B出世(因我在初期時成日唔舒服同作小產呀:-| )...

雖然依家生活唔係太好,但我老公真係好錫我 :mrgreen: 所以就算無亞B我諗我都會嫁佢囉..

大宅

我係有左bb先結婚呀
我舊年12月結左婚lu~
而+7個月喇陀住亞b
我希望老公會好錫亞b喇

複式洋房

Re: 的媽媽請進?

We plan marriage details on Feb last yr and got married on Apr. Just when we moved in our "love-nest" in Mar, I found pregnant. So even bb is not existing, I still chose my hubby. Now, our cutie bb is 2 months old la. I think it doesn't matter 奉子承婚 in 20th century, but if we love each other deeply or not.

複式洋房

我好怕d男人唔痴家, 其實有左家庭、有左個小朋友就唔可以咁, 我以前都好爛莆、爛飲, 而家就算唔駛我成日湊bb我都冇出過去, 我老公都唔會家, 佢好鬼痴家, 你地覺唔覺, 如果得自己係屋企湊仔, 老公唔係度好似有少少失落感呀?

複式洋房

我同老公上年6月結婚,之前都落過一次ga啦~老公因為上一次落完已經好內疚,又擔心我有事,所以最後都決定生~依家女女子靈已經5個月大啦~精乖靈利~老公錫到佢燶,可惜好多時都將照顧女女既責任拋晒落我度…wowo…好多時都因為呢d野鬧交~
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

別墅

我都係有左bb先結婚ga~我係03年11月結婚,個陣先得18歲
,因為我之前同佢有左一個bb之後小產,之後得左一個病就係盤腔炎,個醫師話呢個病可以令到不育,冇得生等待,所以我之後選擇要~~~~~~~~~~~~~但係生完個女女冇幾耐,盤腔就開始發炎喇~~~~而家食左左藥又冇乜野~都唔知幾時病魔又再黎
★各位好!我叫盈盈豬★ 盈盈video 《我係2004年2月28日,係屯門醫院出世》 盈盈豬趣味小天地 <------相簿

複式洋房

咁你依家個bb生左出黎無咩特別事嗎?
盤腔炎辛苦嗎?
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

子爵府

我覺得個個男人都係認為照顧仔女係女人既責任,佢地只不過係負責玩囝囝囡囡,跟住搞喊班仔女而已...所以,都唔好放响心度咯...
ple614 寫道:
我同老公上年6月結婚,之前都落過一次ga啦~老公因為上一次落完已經好內疚,又擔心我有事,所以最後都決定生~依家女女子靈已經5個月大啦~精乖靈利~老公錫到佢燶,可惜好多時都將照顧女女既責任拋晒落我度…wowo…好多時都因為呢d野鬧交~

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係有左先結婚,如果俾我揀,我都會揀返佢啦,佢係我屋企所有人眼中既好男人,唔賭唔出去玩,樣樣都家庭行先~~我跟左佢十年,中間可能係會覺得有d悶,不過悶完過後又覺得冇乜野,最重要佢對我真係好好,我同佢真係好少鬧交,一年都唔知有冇兩次~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

複式洋房

[quote]
bandband 寫道:
我覺得個個男人都係認為照顧仔女係女人既責任,佢地只不過係負責玩囝囝囡囡,跟住搞喊班仔女而已...所以,都唔好放响心度咯...
[quote]

agree,我老公就係咁既人 :evil:

水晶宮

janet:
聽你咁講就知你真係好幸福~

我都係有左先結,,可能當時係我心急d,,所以結得唔係咁開心.........不過佢係真心愛我,我先會同佢有bb,,而唔係完全唔小心個隻~
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

哈哈..我都幾幸福啦~~
點解會結得唔開心??係因為有左先結婚,咩儀式都冇做所以唔開心??
kcpak 寫道:
janet:
聽你咁講就知你真係好幸福~

我都係有左先結,,可能當時係我心急d,,所以結得唔係咁開心.........不過佢係真心愛我,我先會同佢有bb,,而唔係完全唔小心個隻~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

珍珠宮

好媽媽勳章

ME2~~ But 我得17歲now!!未來一年將會結婚 都叫奉子成婚丫:-P
但bb愈大就愈開心.......every time佢學識一樣新野我就好高興

首頁

尾頁

跳至