自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

【本報訊】被告梁倩婷與李姓受害人結識於網上討論區親子王國,案件昨經傳媒報道後,親子王國會員紛紛在該討論區上留言,對受害嬰兒離世表示心痛和難過。有會員母親坦言認識兩名當事人,甚至曾與被告在網上有直接接觸,當時經過仍記憶猶新。各人皆盼望受害人盡快忘記過去,重新生活。
促重判謀殺「原來BB死咗,唔知個媽媽點?好心痛、肉體治療好,心靈都永久受創……」會員edea與多名會員得悉事件最新進展後,在親子王國留言,對受害人遭遇感到難過,有會員更形容事件非常「陰功」、「無天理」、「好恐怖」,要求應重判被告謀殺。

由於涉事兩人均是親子王國會員,有會員亦於網上留言謂,事件警惕母親們要更加小心,在網上不要盡信所謂「網友」,尤其是不要單獨上其他人屋企交收物件,而孕婦及帶着小朋友的母親與其他會員見面時,最好選擇多人的地方,以免出現問題。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20090911/photo/0911-00176-008b1.jpg

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

各位mami交收要小心

珍珠宮

原帖由 ada0707 於 09-9-11 09:01 AM 發表
各位mami交收要小心

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

王國長老

王國長老

記者真係犀利, 我尋日搵左一陣都搵唔到個網名就放棄左.

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

bb 好慘

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

連你個網名都見埋報...

原帖由 edea 於 09-9-11 09:50 發表
記者真係犀利, 我尋日搵左一陣都搵唔到個網名就放棄左.

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章

希望個mami 快d冇事la 心靈上既傷口真係要用d時間去治療
原帖由 lmchan2008 於 09-9-11 09:57 發表
個post 都好假,,,點解有5個人信???

複式洋房

始終係網上認識,無保障!我真係睇到呢段新聞都好心痛,受害父母親已經夠傷,BB仲要(捱)等半年先死得,就算判個文員死刑都補唔番佢地既精神創傷,最離譜文員個老公話唔知佢假懷孕,簡直係天方夜譚,我覺得佢係缷膊多個無知,有病真係要睇下醫生.

別墅

睇完個心好唔舒服,點解有人可以咁殘酷。

男爵府

開心吸收勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好可憐, 真係好心痛...

希望個bb 可以安息, 佢父母都快d 淡化呢件事件繼續佢地既人生...

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

伯爵府

畀面勳章

點解做得出呢d咁既事架
唔可以用"精神"問題來掩飾罪行
理應重判

伯爵府

希望受害BB口既父母,節哀順變!活好當下!

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 ada0707 於 09-9-11 09:01 發表
各位mami交收要小心

!

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

個bb好慘
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

別墅

原帖由 TEMMY0708 於 09-9-11 10:03 發表
始終係網上認識,無保障!我真係睇到呢段新聞都好心痛,受害父母親已經夠傷,BB仲要(捱)等半年先死得,就算判個文員死刑都補唔番佢地既精神創傷,最離譜文員個老公話唔知佢假懷孕,簡直係天方夜譚,我覺得佢係缷膊多個無知, ...

我同意, 個女人假懷孕, 又小產過, 有乜理由個老公會唔知架? 其實佢老公都有責任, 老婆小產左, 心靈上會好難受, 可能就係因為個老公唔識去安慰佢, 又唔理佢, 先搞到個老婆"憶子成狂", 想盡辦法得到個男bb, 發生呢件事, 兩公婆都要負責!!
當我知道呢件事, 我真係鄧受害父母好唔低, 本來有個新成員出世, 好開心&美好的事, 但就俾一個不知所謂既家庭破壞左
希望受害bb既父母可以隨住時間, 慢慢淡忘呢件事, 重新去面對日後既生活, 加油呀~~

首頁

尾頁

跳至